Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 300 g zabliszt
- 100 g puha vaj
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 100 g datolyaőrlemény
A „karamellszószhoz”
- 100 ml víz
- 70 g datolyaőrlemény
A díszítéshez
- 1 marék pisztácia
- 3 - 4 db friss füge
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 300 g zabliszt
- 100 g puha vaj
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 100 g datolyaőrlemény
A „karamellszószhoz”
- 100 ml víz
- 70 g datolyaőrlemény
A díszítéshez
- 1 marék pisztácia
- 3 - 4 db friss füge
A tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a tej felét, a zablisztet, a vajat, a sütőport és a sót. Alaposan összekeverjük, majd mehet hozzá a maradék tej és a datolyaőrlemény. Csomómentesre keverjük a tésztát, majd gofrisütőben megsütjük a gofrikat.
A szószhoz összekeverjük a két hozzávalót. A gofrikat meglocsoljuk a „karamellszósszal”, rakunk rá friss fügecikkeket és megszórjuk apróra vágott, pirított pisztáciával.
Ha tetszett a fügés-pisztáciás alternatív gofri “karamellszósszal” receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!