Laktózmentes
Hozzávalók
- 100 g apró szemű bulgur
- 200 ml kókusztej
- 200 ml víz
- 3 ek méz
- 1 tk fahéj
A sült narancshoz
- 3 db narancs
- 1 ek méz
Édes reggeli bulgurkása
Hozzávalók
- 100 g apró szemű bulgur
- 200 ml kókusztej
- 200 ml víz
- 3 ek méz
- 1 tk fahéj
A sült narancshoz
- 3 db narancs
- 1 ek méz
A bulgurkása elkészítését azzal kezdjük, hogy a bulgurt vízbe áztatjuk 10 percre, hogy ne legyen majd zavaros főzés közben.
A kókusztejet és vizet a mézzel elkeverve felforraljuk, majd beleöntjük a leszűrt bulgurt, hozzáadjuk a fahéjat, és nagyjából 10-12 perc alatt puhára főzzük.
Közben kifilézzük a narancsot, és egy magas lángon hevített serpenyőben, egy kanál mézen kicsit lepirítjuk. A puhára főtt reggeli kását a sült naranccsal tálaljuk. Le is hűthetjük, ha úgy jobban kedveljük a kását.
Ha tetszett az édes reggeli bulgurkása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!