Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 400 ml konzerv kókusztej
- 200 g barna cukor
- 1 rúd vanília
- 1 - 2 csipet só
- 2 ek kókuszolaj
Vegán sós karamell
Hozzávalók
- 400 ml konzerv kókusztej
- 200 g barna cukor
- 1 rúd vanília
- 1 - 2 csipet só
- 2 ek kókuszolaj
A kókusztejet és a barna cukrot összekeverjük egy lábasban, és közepes lángon kb. 30-40 percig kevergetve sűrítjük. Fél óra után belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a sót és a kókuszolajat. Átkeverjük, kis üvegcsékbe töltjük, és hűtőben tároljuk.
Eleinte folyós a karamell, de egy nap pihentetés után krémesebb állagúvá válik. Ha öntetnek szeretnénk, kicsit melegítsünk rá, krém formájában pedig akár önmagában is tökéletes.
Ha tetszett a vegán sós karamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!