Hozzávalók
Az almákhoz
- 4 db alma (kb. 600 g / 4 db)
- 2 ek cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- pár csepp citromlé
A tésztához
- 4 db tojás
- 1 ½ bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g / csomag)
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ bögre almalé
A tálaláshoz
- porcukor
Hozzávalók
Az almákhoz
- 4 db alma (kb. 600 g / 4 db)
- 2 ek cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- pár csepp citromlé
A tésztához
- 4 db tojás
- 1 ½ bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g / csomag)
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ bögre almalé
A tálaláshoz
- porcukor
A bögrés almás pite elkészítéséhez az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházaikat, majd először negyedekbe, azután kb. 4 mm-es szeletekre vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. Rászórjuk a cukrot és a fahéjat, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és összekeverjük.
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd beledobjuk a többi hozzávalót, és összekeverjük. A tésztába forgatjuk a fahéjas almát, majd az egészet a tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 50-55 percre.
Miután megsült, tűpróbával ellenőrizzük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
- Előkészítés: 15 perc
- Sütési idő: 55 perc
- Összesen: 70 perc + hűtés
Ha tetszett a bögrés almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!