Hozzávalók
- 2 ek kacsazsír
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 szál rozmaring
- 1 ek finomliszt
- 1 db kacsa farháta, szárnya, nyaka és apróléka
- 2 l csirkealaplé
- 1 l víz
- só, bors
- 200 ml habtejszín
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 100 g gomba
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db burgonya
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor tárkony
- 30 - 50 g parmezán
Hozzávalók
- 2 ek kacsazsír
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 szál rozmaring
- 1 ek finomliszt
- 1 db kacsa farháta, szárnya, nyaka és apróléka
- 2 l csirkealaplé
- 1 l víz
- só, bors
- 200 ml habtejszín
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 100 g gomba
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db burgonya
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor tárkony
- 30 - 50 g parmezán
A kacsaraguleves első lépéseként egy lábasban a kacsazsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt. Hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és megszórjuk a liszttel. Beletesszük a kacsarészeket, majd felöntjük az alaplével és a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd nagyjából 1,5 óráig főzzük.
Ezután kivesszük belőle a kacsarészeket és ha kicsit lehűltek, lefejtjük róluk a húsokat. Hőkiegyenlítéssel a levesbe keverjük a tejszínt, aztán jöhet hozzá a felkockázott répa és fehérrépa, illetve a negyedelt gomba. Amikor már majdnem készre főttek a répák, akkor jöhet bele a lefejtett kacsahús, a borsó és a felkockázott burgonya is. Készre főzzük a zöldségeket, majd elzárjuk a tűzhelyet, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel és tárkonnyal. Tálalásnál reszelünk rá egy kevés parmezánt.
- Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Ha tetszett a kacsaraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!