A SMART rovat támogatója az

Hozzávalók
- 80 ml tej
- 20 g élesztő
- 1 tk cukor
- 300 g liszt
- 1 tk só
- 250 g krumplipüré
- 80 g vaj
- 1 db tojás
- 60 g tejföl
A kenéshez
- 1 db tojás
A SMART rovat támogatója az

A SMART rovat támogatója az

Hozzávalók
- 80 ml tej
- 20 g élesztő
- 1 tk cukor
- 300 g liszt
- 1 tk só
- 250 g krumplipüré
- 80 g vaj
- 1 db tojás
- 60 g tejföl
A kenéshez
- 1 db tojás
A krumplis pogácsa maradék krumplipüréből elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Közben egy nagyobb tálba mérjük az összes többi hozzávalót. A felfuttatott élesztős tejet a többi hozzávalóhoz öntjük, majd átdolgozzuk a tésztát. Fontos, hogy kézzel, és ne túl sokáig dolgozzunk vele, mert könnyen nyúlóssá válhat a burgonya keményítőtartalmától.
Mikor összeállt a tészta, lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges méretű kiszúróval (én 4 cm-eset használtam) kiszaggatjuk a pogácsákat, amiket sütőpapíros tepsire helyezünk. 20 percet hagyjuk őket pihenni, majd lekenjünk a tetejüket lazán felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.

Előkészítési idő: 40 perc
Sütési idő: 20 perc
Összesen: 60 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pogácsa:
Teljes kiőrlésű sajtos pogácsa
Tepertős pogácsa
Szalámis pogácsa
