Hozzávalók
A zellerlevélpesztóhoz
- 40 g fenyőmag
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 db zellergumó levele
- 40 g parmezán
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
Az összeállításhoz
- 4 szelet kovászos kenyér
- 2 ek vaj
- 1 marék madársaláta
- 4 szelet fekete-erdei sonka
- 1 db mozzarella
- 1 db paradicsom (90 g/db)
Hozzávalók
A zellerlevélpesztóhoz
- 40 g fenyőmag
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 db zellergumó levele
- 40 g parmezán
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
Az összeállításhoz
- 4 szelet kovászos kenyér
- 2 ek vaj
- 1 marék madársaláta
- 4 szelet fekete-erdei sonka
- 1 db mozzarella
- 1 db paradicsom (90 g/db)
A pesztóhoz egy száraz serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot. Egy aprítógépbe küldjük a bazsalikom leveleit a megmosott zellerlevelekkel együtt. Jöhet bele a pirított fenyőmag, a reszelt parmezán, az olívaolaj, só, bors és a fokhagyma, majd addig aprítjuk, amíg egy brutál krémes zellerpesztót nem kapunk.
A kenyerek mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk a felolvasztott vajon.
A kenyerek egyik oldalát megkenjük a pesztóval és elkezdjük összeállítani a szendókat. Mehet a pesztóra a madársali, a fekete-erdei sonka, valamint a felszeletelt mozzarella és paradicsom, erre pedig egy másik szelet kenyér. Így két brutál cuccos szendót kapunk végeredményül.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a zellerlevélpesztós felturbózott szendó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!