Vega
Hozzávalók
- 300 g koktélparadicsom
- 200 ml olívaolaj
- 1 marék friss bazsalikom
- 4 ek fehérborecet
- 1 tk csípős szósz
Hozzávalók
- 300 g koktélparadicsom
- 200 ml olívaolaj
- 1 marék friss bazsalikom
- 4 ek fehérborecet
- 1 tk csípős szósz
A marinált koktélparadicsom első lépéseként a paradicsomokat meghámozzuk, ehhez forró vízzel leforrázzuk őket, majd 1-2 perc után leszűrjük és hideg vízben lehűtjük, ekkor már könnyen lehúzható a héjuk. Egy kisebb lábasba helyezzük a paradicsomokat, ráöntük az olajat, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, a fehérborecetet és a csípős szószt, majd alacsony lángon gyöngyözésig melegítjük.
Mikor elérte a forráspontot, hagyjuk kicsit kihűlni, és még melegen egy jól záródó, tiszta üvegbe tesszük. A tetejével lefordítva hagyjuk teljesen kihűlni. 1 hétig simán állhat így, de ha tovább áll, az csak jót tesz neki.
Elkészítési idő: 30 perc + 1 hét pihentetés
Ha tetszett a marinált koktélparadicsom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!