A kuszkusz elkészítése tényleg gyerekjáték. De pontosan hogyan főzz kuszkuszt? Sehogy! 😀
A kuszkusz elkészítése lépésről lépésre
Mérjünk ki az adagszámnak megfelelő mennyiségű kuszkuszt, majd forrázzuk le másfél-kétszeres mennyiségű vízzel, annak megfelelően, mennyire szeretnénk pergősre. Fedjük le egy tányérral vagy fedővel, és várjuk meg, amíg 5-10 perc alatt megpuhul. Fűszerezni forrázás előtt vagy után is lehet.
Miért jó a kuszkusz?
A könnyű elkészítés mellett számos pozitív egészségügyi hatása is van a kuszkusznak. Többek között magas antioxidánstartalma miatt hálás fogyasztani: a benne található szelén nagyban hozzájárul a megfelelő pajzsmirigyműködéshez. Ez az antioxidáns a szívbetegségek kockázatát is csökkenti, és a daganatos betegségek megelőzésében is szerepe van. Az immunrendszer erősítésében szintén közrejátszik, de fehérjetartalma sem elenyésző. Azt viszont fontos tudni, hogy nem tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, így aki kizárólag növényi alapú étrendet tart, annak szükséges a kiegészítés. Ugyan nem egy klasszikusan vett tészta, de búzalisztből készül, így nem gluténmentes.
Receptek kuszkusszal
Mindenhez passzol, amihez egy sima rizs illik, de érdemes kísérletezni vele és variálgatni, hogy ne váljon unalmassá! Íme 15+1 kuszkuszos kaja, ha kifog rajtad a rizsfőzés!
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk! Ne felejtsétek: az igazán fekete öves Street Kitchen-rajongók az összes platformon követik Kacsa urat, hogy ne maradjanak le a legjobb receptekről és naprakészek legyenek mindenben, ami gasztronómia!