Már a boltokban is kapható a 4. szülinapját ünneplő Anjuna jégkrém

Hirdetés

Már a boltokban is kapható a 4. szülinapját ünneplő Anjuna jégkrém

Hirdetés
Az Anjuna jégkrémeket 4 éve élvezheti a hazai közönség, két ambiciózus, mindenre elszánt barátnak köszönhetően. Azóta hatalmas utat tettek meg, ami sokszor volt vidám, sokszor emberpróbáló, de mindvégig szenvedéllyel teli. A tulajdonossal, Szalay József „Joe”-val ünnepeltünk a budai egységben.
Hirdetés

A két barát, Joe és Milán (aki azóta kivált a cég életéből) már régóta ismerték egymást, amikor elkezdtek arról beszélni, hogy szívesen belevágnának valami közösbe. Milán mindig is rajongott a fagylaltért, azonban Joe úgy gondolta, túl nagy a verseny ebben a szegmensben, nehéz lenne érvényesülni. Ekkor még klasszikus, gombócos fagylaltról beszélgettek. Aztán mikor megismerkedtek a Dél-Amerikában manufakturális módszerekkel, valódi gyümölcsből készült pálcikás jégkrémmel, nem is volt kérdés, hazahozzák.  

Fotó: Anjuna Ice Pops

A srácok 2015-ben fogták a hátizsákjukat, és Anjunára utaztak, ami egy kis, tengerparti falu Goa tartományában. Végül az itteni élményeknek és elhatározásoknak adózva döntöttek úgy, a termékük is ezt a nevet kapja. Miután hazaértek, mindketten hátrahagyták régi életüket, hogy belevágjanak a nagy kalandba. A közeli barátok és ismerősök sokáig le akarták őket beszélni, hiszen semmit nem tudtak az élelmiszer gyártásról, vendéglátásról vagy úgy alapvetően egy vállalkozás felépítéséről. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy piackutatást sem végeztek. Egész egyszerűen olyan terméket szerettek volna létrehozni, amit ők maguk is szívesen fogyasztanának. Az elszántságuknak, a töretlen optimizmusuknak és némi szerencsének hála, 2016-ban végül rögtön két egységet is nyitottak Budapesten. 

Fotó: Mudra László

Mérföldkövek

Már az ezt követő évben olyan sikereket értek el, mint hogy az Anjuna lett a FINA vizes vb hivatalos jégkréme. Innen, mondhatni, nem volt megállás. Nem is csoda, hiszen az utóbbi években egyre nagyobb lett az igény az adalékmentes, fenntartható termékekre. Az Anjuna jégkrémek egytől egyig kizárólag növényi tej és valódi gyümölcs felhasználásával készülnek, a legnagyobb odafigyelés mellett. Ugyanez igaz a smoothie-kra és az acai bowlokra is, amiket szintén ők honosítottak meg nálunk. A kísérletezés sem áll azonban távol tőlük, több alkoholos jégkrémet is piacra dobtak már (az én személyes kedvencem a vörösboros volt pár éve), valamint tavaly debütált az első töltött változat is. Azóta több franchise üzletük is nyílt, piacra dobták a kutyafagyit, aminek a teljes profitját a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát szervezetnek adományozzák. Sőt, tavaly bejegyezték az ‘Anjuna a Kutyákért Alapítványt’, hogy a jövőben a bevétel egy részét hivatalosan és átláthatóan jótékonyságra tudják fordítani. 

Fotó: Anjuna Ice Pops

Nem sokkal ezelőtt pedig újabb hatalmas mérföldkőhöz érkeztek, ugyanis már a boltokba is megérkezett az Anjuna-életérzés! Jelenleg a nagyobb áruházakban és bioboltokban kaphatók az egyesével csomagolt jégkrémek, 5 különböző ízben (699 Ft). Több mint 200 élelmiszeripari cég jelentkezett a Hungaricool által meghirdetett versenyre, melyből a 10 legjobb – köztük az Anjuna – került ki győztesen. A bolti kereslet iránti nem várt siker pedig kulcsfontosságúnak bizonyult a cég túlélése érdekében. Az elmúlt hónapok eseményei természetesen őket is megviselték, annál is inkább, hiszen egy szezonális vállalkozásról van szó. A tervezett március végi nyitásból május lett, ami időjárás szempontjából ráadásul elég rendhagyónak mondható. A legnagyobb veszteség a Sas utcai egységet éri, hiszen itt a forgalom felét a turisták jelentették, míg a többi üzlethelyiség inkább a környéken lakókat szolgálja ki.

Fotó: Anjuna Ice Pops

Piña Colada poptail, a nyár új íze

Akárhogy is, ottlétünkkor a Lövőház utcai üzlet előtt szinte végig kígyózott a sor, amin egy cseppet sem csodálkoztam, hiszen nemrég debütált az idei nyár első új íze, a Piña Colada poptail. Ebben kókuszlikőr, kókusz és ananász keveredik, amire mangószószt öntenek, végül vegyes virágszirommal szórják meg. Ha bárkinek szemernyi kétsége lenne afelől, hogy ez mennyire jó, hát ne legyen! 😀 Ettől függetlenül kaphatók a régi nagy kedvencek is, mint a Mangó-Maracuja, a Szicíliai Pisztácia és a Mogyorós Csokoládé is. Ezeket kedvünk szerint extrázhatjuk mindenféle öntettel és szórással, tehát sosem lehet megunni és egész nyáron át élvezhetjük. 🙂  

Fotó: Mudra László

Acai Bowl

A jégkrémek mellett nagy népszerűségnek örvendenek az acai tálak is, amit szintén nem hagyhattunk ki – főleg, mert én korábban itt még nem ettem. 😀 Imádom egyébként ezt a dél-amerikai bogyós gyümölcsöt, ha egyszer úgy hozza az élet, feltétlenül próbáljátok ki! A legtöbb helyen ebből egy sűrű pürét készítenek, ami a tál alapját szolgálja. Itt, nem meglepő módon, inkább egy fagylalt állagú hideg krém kerül alulra. Ezt aztán ugyancsak mindenki a maga ízlése szerint állíthatja össze. Az enyémre kétféle (teljes kiőrlésű) granola, banánkarikák, pirított pisztácia, kókuszchips, némi áfonya és mangószósz került (2150 Ft). Egy ilyen tálnak szerintem akkor érdemes leginkább nekimenni, ha olyan hőség van, hogy árnyékban olvad a titán, és kizártnak tartod, hogy bármilyen ételt magadhoz vegyél. Hiába fagylalt az alapja, a rákerülő eszméletlen mennyiségű cucctól mégis egy laktató, de legfőképpen hűsítő finomság. Nekem az egészben a legjobban talán a pirított pisztácia ízlett, főleg, ha sikerült úgy ügyeskednem, hogy a fagyival egyszerre kerüljenek a kanalamra. 

Fotó: Mudra László

Bár sajnos tényleg úgy tűnik, hogy az időjárásnak még nem szóltak arról, hogy június van, ez meg ne akadályozzon titeket abban, hogy lecsapjatok a hozzátok legközelebb eső üzletre! Az Anjuna jégkrémeket forgalmazó üzletekről és a jégkrémbárokról a honlapjukon és a Facebook-oldalukon tájékozódhattok. 

Web: www.facebook.com/AnjunaPops

 www.anjunapops.com/

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?