Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 500 g orsótészta
- őrölt bors
- 3 - 4 ág friss kakukkfű
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 250 ml tésztafőző víz
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 ek balzsamecet
- 30 g parmezán
- ½ csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
- 1 db padlizsán
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 500 g orsótészta
- őrölt bors
- 3 - 4 ág friss kakukkfű
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 250 ml tésztafőző víz
- 400 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 ek balzsamecet
- 30 g parmezán
- ½ csokor friss bazsalikom
A padlizsános tésztához a padlizsánt megmossuk, megszurkáljuk és 200 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd kikaparjuk a belsejét és feldaraboljuk. Egy serpenyőben az olajon közepes lángon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük.
A hagymás alapot sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a kakukkfüvet és a füstölt paprikát. Felöntjük egy merőkanál tésztafőző vízzel és beleöntjük a darabolt paradicsomot is. Mehet bele a balzsamecet, hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt, és jöhet még egy merőkanál főzővíz. Belekeverjük a leszűrt tésztát, belereszeljük a parmezánt, és beletépkedjük a bazsalikomleveleket. Átforgatjuk és készen is vagyunk.
Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett a krémes sült padlizsános tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még néhány padlizsános kaja: