Gluténmentes
Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
A spárgakrémleveshez
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 20 ml étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g burgonya
- 500 g spárga
- 800 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 1 csokor bazsalikom
- 1 ½ db citrom
A bazsalikomolajhoz
- ½ csokor bazsalikom
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
Hozzávalók
A spárgakrémleveshez
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 20 ml étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g burgonya
- 500 g spárga
- 800 ml zöldségalaplé
- só, bors
- 1 csokor bazsalikom
- 1 ½ db citrom
A bazsalikomolajhoz
- ½ csokor bazsalikom
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
A mindenmentes spárgakrémleves elkészítéséhez a felaprított vöröshagymát lepirítjuk egy kevés olajon, hozzádobjuk a reszelt fokhagymákat, és 1-2 percig pirítjuk. Ezután mehet bele a megtisztított, felkockázott burgonya. A spárgáknak letörjük a végét, megtisztítjuk, felszeleteljük, és ez is mehet az alapra. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, amíg a burgonya is megpuhul.
Közben elkészítjük a bazsalikomolajat, amihez a bazsalikomleveleket 30 másodpercig forrázzuk, majd jeges vízbe dobjuk. Kifacsarjuk a levét, majd egy nagy teljesítményű turmixgépbe tesszük, és olívaolajjal, valamint egy csipet sóval és borssal leturmixoljuk. Átszűrjük egy szűrőn, és a tálalásig félrerakjuk.
Mikor megfőtt a burgonya és a spárga, hozzádobjuk a feldarabolt bazsalikomot, belefacsarjuk a citrom levét, majd egy turmixgépbe kanalazzuk, és krémesre turmixoljuk. A levest a bazsalikomolajjal meglocsolva tálaljuk.
- Elkészítés: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!