Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Hozzávalók
- 2 db cékla
- 100 g köles
- só, bors
- 6 - 7 db zöldspárga
- 5 - 6 szem koktélparadicsom
- 2 marék bébispenót
- 3 ek pirított tökmag
- 4 ek fetasajt
A dresszinghez
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 5 ek olívaolaj
Tavaszi superfood saláta
Hozzávalók
- 2 db cékla
- 100 g köles
- só, bors
- 6 - 7 db zöldspárga
- 5 - 6 szem koktélparadicsom
- 2 marék bébispenót
- 3 ek pirított tökmag
- 4 ek fetasajt
A dresszinghez
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 5 ek olívaolaj
A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk.
A kölest bő, sós, lobogó vízbe dobjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük. A vége felé a fél cm-es darabokra vágott spárgát is beledobjuk. A paradicsomot elfelezzük. A dresszing hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk.
Ezután egy tálra halmozzuk a dreszinggel összekevert céklát, kölest, spárgát, paradicsomot és bébispenótot, majd mehet rá a feta és a tökmag is.
Ha tetszett a tavaszi superfood saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!