Hozzávalók
- 400 g C típusú krumpli
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 db tojás
- 15 g élesztő
- 20 g puha vaj
- 100 ml meleg tej
- 2 tk só
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 6 szelet bacon
- 1 csokor friss snidling
- 2 db csemegeuborka
- 6 ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Hozzávalók
- 400 g c típusú krumpli
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 db tojás
- 15 g élesztő
- 20 g puha vaj
- 100 ml meleg tej
- 2 tk só
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 6 szelet bacon
- 1 csokor friss snidling
- 2 db csemegeuborka
- 6 ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A teljes kiőrlésű burgonyafánk recept elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, még melegen áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet, a tojást, az élesztőt, a vajat, a tejet, a sót és a krumplit egy keverőtál tesszük, elkeverjük, ha összeállt, alaposan kidagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Evőkanállal kiszaggatva, 160-170 fokos olajban aranybarnára sütjük a burgonyafánkokat, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
A mártogatóshoz a bacont egy serpenyőben, közepes hőfokon megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk. A snidlinget és a savanyú uborkát apróra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a baconkockákat és a zúzott fokhagymát, és ezzel tálaljuk a teljes kiőrlésű burgonyafánkokat.
- Elkészítési idő: 120 perc
Ha tetszett a teljes kiőrlésű burgonyafánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!