Vegán
Hozzávalók
A raguhoz
- 1 fej hagyma (kb. 160 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 ml olaj
- 1 csomag CreaVeg borsóalapú darált húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés)
- 4 ek sűrített paradicsom
- 1 tk chilipehely
- 1 mk fahéj
- 1 tk római kömény
- só, bors
- 170 ml világos sör
- 300 g konzerv darabolt paradicsom
- 170 g konzerv vörös bab
- 10 g étcsoki
A paradicsomos alaphoz
- a ragu kb. egyharmad része
- 200 g passata
- 60 g bébispenót
- 1 mk cukor
Az összeállításhoz
- 18 db nagy méretű kagylótészta
- só
- 2 ek vegán “tejföl”
Hozzávalók
A raguhoz
- 1 fej hagyma (kb. 160 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 ml olaj
- 1 csomag CreaVeg borsóalapú darált húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés)
- 4 ek sűrített paradicsom
- 1 tk chilipehely
- 1 mk fahéj
- 1 tk római kömény
- só, bors
- 170 ml világos sör
- 300 g konzerv darabolt paradicsom
- 170 g konzerv vörös bab
- 10 g étcsoki
A paradicsomos alaphoz
- a ragu kb. egyharmad része
- 200 g passata
- 60 g bébispenót
- 1 mk cukor
Az összeállításhoz
- 18 db nagy méretű kagylótészta
- só
- 2 ek vegán “tejföl”
A chili sin carne raguhoz a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk. Mehet bele a húshelyettesítő, amivel további 2-3 percig pirítjuk a hagymákat, majd belekeverjük a sűrített paradicsomot, a fűszereket, a sört, a konzerv paradicsomot és vörös babot.
Időnként átkeverve kb. 10 percig rotyogtatjuk, végül belekeverjük az étcsokit. A ragu kb. egyharmadát átrakjuk egy másik lábasba, felöntjük a passatával, belerakjuk a bébispenótot, beleszórjuk a cukrot, és időnként átkeverve, 3-4 perc alatt összeforraljuk.
Az óriás kagylótésztát bő, lobogó, enyhén sós vízbe dobjuk, és kb. 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A passatás ragut a tepsi aljába simítjuk, ebbe beleültetjük a kagylótésztákat, majd a félretett ragut belekanalazzuk a tészta mélyedéseibe. Elosztjuk a tetején a vegán tejfölt, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Előkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20-25 perc
- Összesen: 50-55 perc
Ha tetszett a chili sin carnéval töltött tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!