Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 1 db sárga pritamin paprika
- 1 db zöld pritamin paprika
- 1 db piros pritamin paprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 2 - 4 csapott tk só
- 1 púpozott ek egész római kömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- ½ ek őrölt koriandermag
- 2 konzerv darabolt paradicsom
- 1 db lime
- 1 ek cukor
- 2 ek fehérborecet
- 1 kis csokor friss koriander
Házi mexikói salsa
Hozzávalók
- 1 db sárga pritamin paprika
- 1 db zöld pritamin paprika
- 1 db piros pritamin paprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 2 - 4 csapott tk só
- 1 púpozott ek egész római kömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk szárított oregánó
- ½ ek őrölt koriandermag
- 2 konzerv darabolt paradicsom
- 1 db lime
- 1 ek cukor
- 2 ek fehérborecet
- 1 kis csokor friss koriander
A paprikákat és a paradicsomot 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre, amíg szinte teljesen feketék nem lesznek, majd egy dobozba tesszük, és 15 percre lefedjük őket, hogy felpuhuljon a héjuk és meg tudjuk hámozni. Ha ez kész, akkor a paprikák magját is eltávolítjuk, majd nagyobb kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk a paradicsomokat, a hagymát és a paprikákat is.
Egy lábosban vagy magasabb falú serpenyőben az olajon 1-2 perc alatt lepirítjuk a fűszereket, majd az összes többi hozzávalót is rápakoljuk. 5 perc alatt összerottyantjuk, beleaprítjuk a friss koriandert, kihűtjük, és jöhet is a mozis este egy kis tortillachipsszel, vagy tacóra is tehetjük, ez már a fantáziánkra van bízva.
Ha tetszett a házi mexikói salsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!