Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
A masszához
- 1 szál répa (kisebb)
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 300 g lencse (konzerv, leszűrt)
- 1 tk füstölt paprika
Az ízesítéshez
- 200 g lencse (konzerv, leszűrt)
- 1 kis csokor aprított petrezselyem
- 4 - 5 ág aprított kakukkfű
- 1 tk vörösborecet
- 1 tk szójaszósz
- 3 ek zabliszt
- 1 csipet chilipehely
- só, bors
A sütéshez
- panko morzsa vagy sima zsemlemorzsa
- bő olaj
Vegán lencsefasírt
Hozzávalók
A masszához
- 1 szál répa (kisebb)
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 300 g lencse (konzerv, leszűrt)
- 1 tk füstölt paprika
Az ízesítéshez
- 200 g lencse (konzerv, leszűrt)
- 1 kis csokor aprított petrezselyem
- 4 - 5 ág aprított kakukkfű
- 1 tk vörösborecet
- 1 tk szójaszósz
- 3 ek zabliszt
- 1 csipet chilipehely
- só, bors
A sütéshez
- panko morzsa vagy sima zsemlemorzsa
- bő olaj
A reszelt répát és a kis kockákra aprított hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olívaolajon, hozzádobjuk a 300 g lencsét, és pár perc alatt ezzel is átpirítjuk, majd jöhet bele a füstölt paprika. Az egészet botmixerrel pépesítjük, majd kihűtjük. Hozzátesszük az ízesítéshez szükséges alapanyagokat, (ekkor kerül hozzá az egész lencse is) majd összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Golyókat formázunk belőle, vagy szükség szerint hambi- vagy hotdog-húst. Hűtőbe tesszük, amíg le nem hűltek teljesen, majd beolajozzuk őket, és óvatosan beleforgatjuk a morzsába. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük a lencsefasírtokat.
Ha tetszett a vegán lencsefasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!