Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 40 g piros pritamin paprika
- 40 g zöld pritamin paprika
- 40 g sárga pritamin paprika
- 70 g káposzta
- 40 g laskagomba
- 50 g répa
- 70 g cukkini
- 1 szál újhagyma
- 3 db bébikukorica
- 50 g pak choi
- 100 - 200 ml olaj
- ½ ujjnyi gyömbér
- 2 - 3 fokhagyma
- 1 - 2 db chilipaprika
- 200 g rizstészta
- 2 - 3 ek szezámolaj
A szószhoz
- 150 - 200 ml zöldségalaplé
- 2 ek sötét szójaszósz
- 1 ek világos szójaszósz
- 1 db lime héja
- ½ db lime leve
- 1 csapott tk kukoricakeményítő
A tálaláshoz
- 1 marék pirított földimogyoró
- 1 marék aprított friss koriander
Hozzávalók
- 40 g piros pritamin paprika
- 40 g zöld pritamin paprika
- 40 g sárga pritamin paprika
- 70 g káposzta
- 40 g laskagomba
- 50 g répa
- 70 g cukkini
- 1 szál újhagyma
- 3 db bébikukorica
- 50 g pak choi
- 100 - 200 ml olaj
- ½ ujjnyi gyömbér
- 2 - 3 fokhagyma
- 1 - 2 db chilipaprika
- 200 g rizstészta
- 2 - 3 ek szezámolaj
A szószhoz
- 150 - 200 ml zöldségalaplé
- 2 ek sötét szójaszósz
- 1 ek világos szójaszósz
- 1 db lime héja
- ½ db lime leve
- 1 csapott tk kukoricakeményítő
A tálaláshoz
- 1 marék pirított földimogyoró
- 1 marék aprított friss koriander
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk. A rizstésztát forró vízbe áztatjuk pár percre (típustól függ) de még ne főjön meg teljesen, aztán leszűrjük és egyből le hűtjük. A szószhoz az alapanyagokat összekeverjük.
A zöldségeket külön-külön maximum hőfokon, folyamatos keverés, rázogatás mellett lepirítjuk kevés olajon – ha az olajat felvette a zöldség, akkor időnként pótoljuk –, majd félretesszük. A rizstésztát elkezdjük pirítani a forró, füstölgő serpenyőben az olajon, rádobjuk a pirított zöldségeket, ráöntjük a szószt, és addig pirítjuk, amíg a szószunk be nem sűrűsödött. Meglocsoljuk szezámolajjal, megszórjuk aprított mogyoróval és korianderrel, és kész is vagyunk.
Ha tetszett a vegán pirított tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!