Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 1 csomag tofu
A marinádhoz
- 2 ek sötét szójaszósz
- 4 ek világos szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- 50 ml narancslé
- 1 ek agave-, rizs- vagy juharszirup
- 3 db csillagánizs
- 3 szelet gyömbér
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- ½ tk őrölt édesköménymag
- 2 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 2 ek pirított szezámmag
- 2 szál újhagyma
Vegán sült tofu
Hozzávalók
- 1 csomag tofu
A marinádhoz
- 2 ek sötét szójaszósz
- 4 ek világos szójaszósz
- 2 ek rizsecet
- 50 ml narancslé
- 1 ek agave-, rizs- vagy juharszirup
- 3 db csillagánizs
- 3 szelet gyömbér
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- ½ tk őrölt édesköménymag
- 2 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 2 ek pirított szezámmag
- 2 szál újhagyma
A tofut minimum 1 órát préseljük 2 vágódeszka között úgy, hogy nehezék van a vágódeszka tetején (pl. egy fazék víz). A tofut a préselés után leszárítjuk, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A marinádhoz az alapanyagokat egy kisebb lábosba öntjük, a felére forraljuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ráöntjük a tofura, összekeverjük, és hűtőbe hagyjuk marinálódni legalább 1 órát. A tofut ezután egy sűtőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük. Ezután megszórjuk a szezámmaggal, összeforgatjuk, és vékonyra vágott újhagymával megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a vegán sült tofu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!