Gluténmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
A curry mártáshoz
- 3 ek olaj
- 4 cm-nyi gyömbér
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős chili paprika (4-5 cm hosszú)
- ½ fej hagyma
- 1 - 2 ek currypor
- 1 db krumpli
- 2 - 300 ml víz
- só, bors
- kb. 200 ml kókusztejszín (vagy bármilyen tejszín, illetve joghurt)
A belevalóhoz
- 1 marék kesudió
- 1 db padlizsán
- só
- 1 ek olaj
- 1 db krumpli
- 2 szál répa
- 1 fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 - 3 szál snidling a díszítéshez
Hozzávalók
A curry mártáshoz
- 3 ek olaj
- 4 cm-nyi gyömbér
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős chili paprika (4-5 cm hosszú)
- ½ fej hagyma
- 1 - 2 ek currypor
- 1 db krumpli
- 2 - 300 ml víz
- só, bors
- kb. 200 ml kókusztejszín (vagy bármilyen tejszín, illetve joghurt)
A belevalóhoz
- 1 marék kesudió
- 1 db padlizsán
- só
- 1 ek olaj
- 1 db krumpli
- 2 szál répa
- 1 fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 - 3 szál snidling a díszítéshez
A kesudiót száraz serpenyőben lepirítjuk.
A padlizsánt felkockázzuk, és a forró, száraz serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk, pörgetve- kevergetve, majd megszórjuk egy csipetnyi sóval, meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olajjal, és félretesszük egy tálba.
A forró edénybe öntünk egy-két evőkanálnyi olajat, és megpirítjuk benne a reszelt gyömbért és fokhagymát, illetve a finomra vágott chilit, majd egy fél fej vöröshagymát felvágunk, és üvegesre pároljuk az alapon. Egy kis friss olaj hozzáadása után beleszórjuk a curryport, rádobjuk a kis darabokra vágott krumplit, felöntjük 2-300 ml vízzel, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Ezután egy villával összetörjük, hogy ez adja a curry szószos alapját.
Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott krumplit és répát, illetve egy felcikkezett hagymát, felöntjük kókusztejszínnel vagy tejszínnel. Összerottyantjuk, közben felcikkezünk egy paradicsomot, és a kesudióval együtt szintén a mártásba tesszük. Kb. negyedóra után belekeverjük a padlizsánt és egy kis konzerv, átmosott csicseriborsót, majd egy kis víz hozzáadásával még 5 percet forraljuk. Megkostóljuk, ha kell, utánaízesítjük sóval, curryvel. Mazsolás vagy más aszalt gyümölcsös rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a vegán zöldségcurry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!