Gluténmentes
Laktózmentes

Vega
Hozzávalók
- olívaolaj
- 1 db cukkini
- 1 db kápia paprika
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk őrölt római kömény
- ½ tk őrölt koriander
- 1 tk füstölt paprika
- 500 g friss paradicsom
- víz
- 1 csokor friss koriander
- 4 db tojás
Hozzávalók
- olívaolaj
- 1 db cukkini
- 1 db kápia paprika
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk őrölt római kömény
- ½ tk őrölt koriander
- 1 tk füstölt paprika
- 500 g friss paradicsom
- víz
- 1 csokor friss koriander
- 4 db tojás
Vegyünk egy olyan serpenyőt, amit sütőbe is tudunk tenni. 1 evőkanál olívaolajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a 2-3 mm vastagra vágott cukkinit, majd kiszedjük. Öntünk még 1 evőkanál olajat a serpenyőbe, és a kis kockákra vágott paprikát is 2-3 perc alatt megpirítjuk, majd kiszedjük. Újra öntünk 4-5 evőkanál olajat a serpenyőbe, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, és ha kicsit kiengedte a levét, felöntjük kb. 200 ml vízzel, és visszarakjuk a paprikát.
Addig rotyogtatjuk, amíg meg nem puhul a zöldség, és közben folyamatosan pótoljuk a vizet, nekem ezt háromszor kellett megismételnem. A legvégén belerakjuk a cukkinit és a felaprított koriander felét, elkeverjük, majd 4 tojást ütünk bele. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 perc alatt megsütjük. A koriander másik felével megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a cukkinis shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
