Vega
Hozzávalók
- 400 g karfiol
- só, bors
- 50 g vaj
- 150 g bulgur
- 1 db paradicsom
- 100 g sárga pritaminpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g feta sajt
- 1 db citrom
- 5 ek olívaolaj
- 50 g mogyoró
Égetett karfiolos-fetás bulgursaláta
Hozzávalók
- 400 g karfiol
- só, bors
- 50 g vaj
- 150 g bulgur
- 1 db paradicsom
- 100 g sárga pritaminpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g feta sajt
- 1 db citrom
- 5 ek olívaolaj
- 50 g mogyoró
A karfiolos bulgursaláta elkészítéséhez a karfiolt 1-2 cm-es rózsákra szedjük, sózzuk, borsozzuk, azután egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a tetejére rakjuk a kockázott vajat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A bulgurt sós vízben megfőzzük, mint egy tésztát, aztán leszűrjük, és a hűtőben lehűtjük. A paradicsomot 4 cikkre vágjuk, kivágjuk a magházát, majd a húsából 4-5 mm-es kockákat vágunk. A paprikát is azonos méretűre kockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a fetát összemorzsoljuk.
Mindent egy tálba helyezünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan, de óvatosan összekeverjük a citrom reszelt héjával és a felének a levével, valamint az olívaolajjal és a mogyoróval.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett az égetett karfiolos-fetás bulgursaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több karfiolos recept:
Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal