Hozzávalók
- 2 szál répa (nagyobb)
- 250 g grillgomolya vagy halloumi sajt
- 2 tk római kömény
- 100 ml olaj a sütéshez
- 4 ek liszt
- 1 db tojás
- 1 tk füstölt paprika
- só, bors
Sült gomolyás répakorongok
Hozzávalók
- 2 szál répa (nagyobb)
- 250 g grillgomolya vagy halloumi sajt
- 2 tk római kömény
- 100 ml olaj a sütéshez
- 4 ek liszt
- 1 db tojás
- 1 tk füstölt paprika
- só, bors
A répát megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn egy nagy keverőtálba reszeljük a sajttal együtt. Egy kis, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a római köményt, majd egy mozsárban összetörjük. Közben egy mély serpenyőben alacsony lángon hevíteni kezdjük az olajat.
Ezalatt a répa-sajt keverékhez adjuk a lisztet, tojást, a füstölt paprikát és a római köményt. A hozzáadott sajt sósságától függően sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük.
Ha az olaj kellően felhevült (ha beledobunk egy csipetnyi keveréket, azonnal sisteregni kezd), kb. 1-1 evőkanálnyi keverékből golyókat vagy korongokat formázunk, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük őket (figyeljünk rá, hogy ne rakjuk tele a serpenyőt, inkább több körben süssük ki őket). Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük a golyókat, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen, majd melegen tálaljuk.