Hirdetés
Vega

Vega

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A töltelékhez

200 g vörös quinoa (nyersen mérve)
80 g répa
80 g zellergumó
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem (szárával együtt)
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
1 db tojás

A mártáshoz

120 g laskagomba
270 g csiperkegomba
5 - 6 ek olaj
1 fej hagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
10 g szárított vargánya
150 ml fehérbor
200 m zöldségalaplé
1 l habtejszín
1 db citrom
1 kis csokor zsálya
só, bors

Az összeállításhoz

20 db canelloni
70 g parmezán
250 g ricotta
7 - 8 levél zsálya
100 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Vega quinoás canelloni gombamártással

Hoztam nektek egy tuti vega tésztát quinoás töltelékkel és nagyon brutál gombás-ricottás mártással - akár esztek húst, akár nem, ezt a kaját garantáltan imádni fogjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A töltelékhez

200 g vörös quinoa (nyersen mérve)
80 g répa
80 g zellergumó
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem (szárával együtt)
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
1 db tojás

A mártáshoz

120 g laskagomba
270 g csiperkegomba
5 - 6 ek olaj
1 fej hagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
10 g szárított vargánya
150 ml fehérbor
200 m zöldségalaplé
1 l habtejszín
1 db citrom
1 kis csokor zsálya
só, bors

Az összeállításhoz

20 db canelloni
70 g parmezán
250 g ricotta
7 - 8 levél zsálya
100 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A répát és a zellergumót 2 x 2 mm-es kockákra, a hagymát, fokhagymát és petrezselymet finomra vágjuk, majd hozzákeverjük a főtt, szoba-hőmérsékletű quinoához. Hozzáöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a tojást. 

A mártáshoz a laska- és csiperkegombát közepes darabokra vágjuk, füstölgő serpenyőben pirosasbarnára pirítjuk az olajon, majd kivesszük a ⅔ részét, a maradékhoz pedig hozzávágjuk a hagymát és fokhagymát, és további 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kifacsarjuk a beáztatott vargánya levét, és rádobjuk a gombát, majd pirítjuk még kb. 2 percig. Ráöntjük a bort, és negyedére forraljuk, aztán hozzáadjuk a zöldségalaplevet, a tejszínt és 4 evőkanálnyi vargányalevet, 2 evőkanálnyi ricottát (a 250 g-ból), összeforraljuk és turmixoljuk. Visszatesszük a gombákat, ráreszeljük a citrom héját, beleaprítjuk a zsályát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Vega quinoás canelloni gombamártással

A canellonikat megtöltjük a quinoával egy habzsák segítségével. Egy jénai aljára teszünk a mártásból, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd belehelyezzük a canellonikat, ráöntjük a maradék mártást, ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a maradék ricottát és zsályát.

Fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és 200 fokon sütjük tovább 15 percig.

Ha tetszett a vega quinoás canelloni gombamártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások