Vega
Hozzávalók
A töltelékhez
- 200 g vörös quinoa (nyersen mérve)
- 80 g répa
- 80 g zellergumó
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem (szárával együtt)
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 db tojás
A mártáshoz
- 120 g laskagomba
- 270 g csiperkegomba
- 5 - 6 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 10 g szárított vargánya
- 150 ml fehérbor
- 200 m zöldségalaplé
- 1 l habtejszín
- 1 db citrom
- 1 kis csokor zsálya
- só, bors
Az összeállításhoz
- 20 db canelloni
- 70 g parmezán
- 250 g ricotta
- 7 - 8 levél zsálya
- 100 ml olívaolaj
Hozzávalók
A töltelékhez
- 200 g vörös quinoa (nyersen mérve)
- 80 g répa
- 80 g zellergumó
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem (szárával együtt)
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 db tojás
A mártáshoz
- 120 g laskagomba
- 270 g csiperkegomba
- 5 - 6 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 10 g szárított vargánya
- 150 ml fehérbor
- 200 m zöldségalaplé
- 1 l habtejszín
- 1 db citrom
- 1 kis csokor zsálya
- só, bors
Az összeállításhoz
- 20 db canelloni
- 70 g parmezán
- 250 g ricotta
- 7 - 8 levél zsálya
- 100 ml olívaolaj
A répát és a zellergumót 2 x 2 mm-es kockákra, a hagymát, fokhagymát és petrezselymet finomra vágjuk, majd hozzákeverjük a főtt, szoba-hőmérsékletű quinoához. Hozzáöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a tojást.
A mártáshoz a laska- és csiperkegombát közepes darabokra vágjuk, füstölgő serpenyőben pirosasbarnára pirítjuk az olajon, majd kivesszük a ⅔ részét, a maradékhoz pedig hozzávágjuk a hagymát és fokhagymát, és további 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kifacsarjuk a beáztatott vargánya levét, és rádobjuk a gombát, majd pirítjuk még kb. 2 percig. Ráöntjük a bort, és negyedére forraljuk, aztán hozzáadjuk a zöldségalaplevet, a tejszínt és 4 evőkanálnyi vargányalevet, 2 evőkanálnyi ricottát (a 250 g-ból), összeforraljuk és turmixoljuk. Visszatesszük a gombákat, ráreszeljük a citrom héját, beleaprítjuk a zsályát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A canellonikat megtöltjük a quinoával egy habzsák segítségével. Egy jénai aljára teszünk a mártásból, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd belehelyezzük a canellonikat, ráöntjük a maradék mártást, ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a maradék ricottát és zsályát.
Fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és 200 fokon sütjük tovább 15 percig.
Ha tetszett a vega quinoás canelloni gombamártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!