Hozzávalók
- 1 kg darált pulykamell
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk pirospaprika
- 1 ½ tk őrölt kömény
- 3 - 5 ág rozmaring
- 5 - 8 ág kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 db tojás
- 30 g zabpehely
A tetejére
- olívaolaj
- 10 - 15 g zabpehely
- 1 marék pirított tökmag (díszítésnek)
A tzatzikihez
- 2 szál kígyóuborka
- só, bors
- 2 db főtt cékla
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 400 g görög joghurt
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 kis csokor koriander
Hozzávalók
- 1 kg darált pulykamell
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk pirospaprika
- 1 ½ tk őrölt kömény
- 3 - 5 ág rozmaring
- 5 - 8 ág kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 db tojás
- 30 g zabpehely
A tetejére
- olívaolaj
- 10 - 15 g zabpehely
- 1 marék pirított tökmag (díszítésnek)
A tzatzikihez
- 2 szál kígyóuborka
- só, bors
- 2 db főtt cékla
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 400 g görög joghurt
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 kis csokor koriander
A fasírthoz a zöldfűszereket finomra aprítjuk, majd minden alapanyagot alaposan összedolgozunk egy keverőtálban. A pulykás masszánkból rudat formálunk, megkenjük egy kevés olívaolajjal és megszórjuk a tetejét zabpehellyel. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.
A tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, és egy szűrőben hagyjuk kifolyni a levét, majd a maradékot kézzel kinyomkodjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, alaposan megborsozzuk, és összekeverjük a joghurttal, olívaolajjal és finomra aprított korianderrel. A főtt céklákat kb. 4-5 mm-es csíkokra vágjuk, majd az uborkához adjuk.
A tökmagot egy tapadásmentes száraz serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg fel nem puffadtak és ropogósak nem lettek. A fasírtot a tzatzikivel tálaljuk, és megszórjuk egy kevés tökmaggal.
Ha tetszett a zabos pulykamellfasírt céklás tzatzikivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!