Hozzávalók
A raguhoz
- 2 fej vöröshagyma (kb. 300 g)
- 30 ml olaj
- 1 db chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- 600 g darált marhahús
- 250 ml passata
- 1 tk fahéj
- 200 ml világos sör
- 25 g étcsoki
- 430 g Bonduelle konzerv vörösbab és kukorica
- 4 - 5 szál friss vagy 1 ek szárított oregánó
- 8 - 10 levél friss bazsalikom
A marinált lila hagymához
- 1 fej lila hagyma (kb 160 g)
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet cukor
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerzsemle
- 1 - 2 db paradicsom (kb. 220 g)
- 1 db szívsaláta
- 4 szelet cheddar sajt
Hozzávalók
A raguhoz
- 2 fej vöröshagyma (kb. 300 g)
- 30 ml olaj
- 1 db chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- 600 g darált marhahús
- 250 ml passata
- 1 tk fahéj
- 200 ml világos sör
- 25 g étcsoki
- 430 g Bonduelle konzerv vörösbab és kukorica
- 4 - 5 szál friss vagy 1 ek szárított oregánó
- 8 - 10 levél friss bazsalikom
A marinált lila hagymához
- 1 fej lila hagyma (kb 160 g)
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet cukor
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerzsemle
- 1 - 2 db paradicsom (kb. 220 g)
- 1 db szívsaláta
- 4 szelet cheddar sajt
A brutális chilis babos hamburger elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát apró kockákra vágjuk, és egy wokban vagy grillre helyezett serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. A chilit felkarikázzuk, és ezt is a hagymához adjuk. A fokhagymát kisebb darabokra vágjuk, és mehet is az alapba. Sózzuk, majd további 1 perc pirítás után hozzáadjuk a darált húst.
2-3 perc erős lángon való pirítás után felöntjük a passatával. Mikor forr, ízesítjük fahéjjal, majd felöntjük a sörrel. 10-15 percig főzzük a ragut, majd hozzáadjuk az étcsokit, és belekeverjük a lecsöpögtetett konzerv keveréket is. Összeforraljuk, és levesszük a grillről.
A lila hagymát felkarikázzuk, és tálba tesszük. Sózzuk, cukrozzuk, majd összekeverjük, és tálalásig félretesszük. Az oregánót és a bazsalikomot felaprítjuk, és a raguhoz keverjük. A bucikat elfelezzük, és oldalanként 1-2 perc alatt kissé megpirítjuk.
Összeállítjuk a hamburgert: a buci aljára teszünk néhány salátalevelet, erre kanalazunk a raguból, ráhelyezzük a sajtot, a felkarikázott paradicsomot, a lila hagymát, majd rátesszük a buci tetejét is.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 20 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett a chilis babos hamburger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!