Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 2 db pita
- 1 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
A páchoz:
- 1 csokor friss zöldfűszer: kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
A tzatzikihez:
- 1 db kígyóuborka
- só, bors
- 4 ek zsíros görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
Csirkés szuvlaki tzatzikivel és pitával
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 2 db pita
- 1 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
A páchoz:
- 1 csokor friss zöldfűszer: kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
A tzatzikihez:
- 1 db kígyóuborka
- só, bors
- 4 ek zsíros görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
A páchoz a zöldfűszereket a sóval, olívaolajjal és fokhagymával egy mozsárban összezúzzuk. Kockára vágjuk a csirkemellet, bepácoljuk, egy nyársa felhúzzuk és meggrillezzük a pitákkal együtt. A tzatzikihez az uborkát lereszeljük, besózzuk és hagyjuk 15 percig állni, majd kinyomkodjuk a felesleges levet.
A joghurtba egy fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és beletesszük az uborkát. A salit a nyársakkal sült pitával, frissen felvágott paradicsommal és lilahagymával tálaljuk.