Hozzávalók
A lapos kenyérhez
- 500 g liszt
- 5 g expressz porélesztő
- 4 g só
- 300 ml víz
A szószhoz
- 30 ml olaj
- 400 g koktélparadicsom
- 200 g paradicsom
- só, bors
A feltéthez
- 60 g olasz szalámi
- 50 g parmezán
- 300 g tömbmozzarella
- 1 csomag mozzarella
- 100 g prosciutto cotto
- 6 - 8 levél bazsalikom
- 100 g rukkola
- 100 g prosciutto crudo
Hozzávalók
A lapos kenyérhez
- 500 g liszt
- 5 g expressz porélesztő
- 4 g só
- 300 ml víz
A szószhoz
- 30 ml olaj
- 400 g koktélparadicsom
- 200 g paradicsom
- só, bors
A feltéthez
- 60 g olasz szalámi
- 50 g parmezán
- 300 g tömbmozzarella
- 1 csomag mozzarella
- 100 g prosciutto cotto
- 6 - 8 levél bazsalikom
- 100 g rukkola
- 100 g prosciutto crudo
A flatbread pizza elkészítéséhez a lapos kenyér összetevőit alaposan összegyúrjuk, majd konyharuhával lefedve fél órát kelni hagyjuk.
A paradicsomot apróra vágjuk, és kevés olajon, közepes lángon hőkezeljük, amíg össze nem esik, utána fakanállal szétnyomkodjuk, besűrítjük a levét, majd sózzuk, borsozzuk.
A tésztát négy darabra szedjük, kinyújtjuk, majd vigyázva, hogy ne legyen magas a láng, egyik oldalát meggrillezzük, majd megfordítjuk.
Az egyik pizzát megkenjük a paradicsommal, megszórjuk parmezánnal, dobunk rá néhány karika szalámit, majd jöhet rá a mozzarella, és a grill tetejét lecsukva készre sütjük, vigyázva, hogy az alja ne égjen meg.
A másik pizzát is megkenjük a szósszal, erre főttsonka-darabokat teszünk, majd sajttal szórjuk, és finiseljük. Amikor megsült rukkolával, és crudo sonkával tálaljuk, a másik verziót pedig bazsalikomlevéllel díszítjük.
Ha tetszett a flatbread pizza receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!