Hozzávalók
- 2 szelet borsos grill lazac (2x125 g)
- 3 db félig előfőzött burgonya
- 2 csipet chilipehely
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 fürt koktélparadicsom
- 3 ek tejföl
- 1 ½ ek édes chiliszósz
- 2-3 marék bébispenót a tálaláshoz
Grill lazac édes chili szósz mártogatóssal
Hozzávalók
- 2 szelet borsos grill lazac (2x125 g)
- 3 db félig előfőzött burgonya
- 2 csipet chilipehely
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 fürt koktélparadicsom
- 3 ek tejföl
- 1 ½ ek édes chiliszósz
- 2-3 marék bébispenót a tálaláshoz
A burgonyát negyedekbe vágjuk és grillrácsra tesszük. A chilipelyhet elkeverjük az olívaolajban. Sülés közben forgatjuk a burgonyákat, hogy minden oldala megpiruljon, közben pedig időnként kenegetjük a chilis olajjal. A lazacokat először a bőrös felükkel lefelé rakjuk a rácsra, majd mikor már jól megpirult, megfordítjuk és megsütjük a másik felét is (nem kell neki sok idő, pár perc alatt átsül).
A koktélparadicsomot is rárakjuk a rácsra, megkenjük kevés chilis olajjal és kissé meggrillezzük. A tejfölben elkeverjük a chiliszószt. Bébispenótlevelekre tálaljuk a lazacot és köretként a sült burgonyát, a grillezett paradicsomot és a mártogatóst adjuk mellé.