Hozzávalók
A karajhoz
- 10 - 15 szelet karaj (1,5 kg)
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 - 200 ml olaj
- 30 - 50 g vaj
A paprikához
- 4 db piros pritamin paprika
- 4 db sárga pritamin paprika
- 2 fej lila hagyma (nagyobb)
- 5 - 6 ek olaj
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kakukkfű
- 2 ek cukor
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 tk füstölt paprika
- 4 ek fehérborecet
- 1 ek balzsamecet
- 3 szál zellerszár
- 2 szál újhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 100 g bébispenót
Hozzávalók
A karajhoz
- 10 - 15 szelet karaj (1,5 kg)
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 - 200 ml olaj
- 30 - 50 g vaj
A paprikához
- 4 db piros pritamin paprika
- 4 db sárga pritamin paprika
- 2 fej lila hagyma (nagyobb)
- 5 - 6 ek olaj
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kakukkfű
- 2 ek cukor
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 tk füstölt paprika
- 4 ek fehérborecet
- 1 ek balzsamecet
- 3 szál zellerszár
- 2 szál újhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 100 g bébispenót
A paprikát 1-2 perc alatt megkapatjuk a grillen, majd csíkokra vágjuk. A hagymát félbevágjuk és felszeleteljük, majd a paprikával együtt lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, majd jöhet bele a kakukkfű, a cukor, a méz, só, bors, és pirítjuk még 1-2 percig. Utána jöhet rá a füstölt paprika, a fehérborecet, a balzsamecet, és összerottyantjuk. Félrehúzzuk, majd a szárzellert 3-4 mm-es kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, és ezeket is beledobjuk. A végén megszórjuk friss aprított petrezselyemmel.
A karajt sózzuk, és a forró grillen 10-15 perc alatt megsütjük, majd egy tálba szedjük, rádobjuk a kockázott vajat, és lefedve hagyjuk 5-10 percig pihenni. A paprikával és bébispenóttal tálaljuk.
Ha tetszett a grillezett karaj édes-savanyú paprikával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!