Hozzávalók
A tortillához (kb. 12 db lesz belőle)
- 380 g liszt
- 2 nagy csipet só
- 4 - 5 ek olívaolaj
- ½ zacskó sütőpor
- 250 ml meleg víz
A csirkéhez
- 2 db csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 2 ek mexikói fűszerkeverék
- 3 ek ketchup
- olívaolaj
- 1 db piros kaliforniai paprika
Az avokádósalsához
- 1 db érett avokádó
- 2 db paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db lime leve
- 1 csokor friss petrezselyem
A tetejére
- tejföl
- koriander
Grillezett tortilla
Hozzávalók
A tortillához (kb. 12 db lesz belőle)
- 380 g liszt
- 2 nagy csipet só
- 4 - 5 ek olívaolaj
- ½ zacskó sütőpor
- 250 ml meleg víz
A csirkéhez
- 2 db csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 2 ek mexikói fűszerkeverék
- 3 ek ketchup
- olívaolaj
- 1 db piros kaliforniai paprika
Az avokádósalsához
- 1 db érett avokádó
- 2 db paradicsom
- 1 fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db lime leve
- 1 csokor friss petrezselyem
A tetejére
- tejföl
- koriander
A tortillához egy tálban szórjuk a lisztet és a sót, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, és letakarva hagyjuk állni 15 percet. Ezután enyhén lisztezett deszkán 12 gombócot formázunk belőle, és majdnem szabályos kör alakúra nyújtjuk. Az egyik oldalát megkenjük egy kevés olajjal, rádobjuk a grillre, és oldalanként 1-2 percet sütjük, majd vizes konyharuhába csomagoljuk, amíg el nem készül a többi hozzávaló.
A csirkét összeforgatjuk a fűszerekkel, a ketchuppal és az olívaolajjal, és megsütjük a grillen, a paprikát pedig külön. Ezután a csirkét és a paprikát is felszeleteljük.
Az avokádósalsához a zöldségeket apróra vágjuk, és összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal, lime-lével és petrezselyemmel.
Ezután már csak össze kell rakni: a tortillára pakolunk a csirkéből, a salsából és a paprikából, végül tejföllel és korianderrel fejezzük be.
Ha tetszett a grillezett tortilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!