Hozzávalók
A bruschettához
- 1 db ciabatta (kb. 300 g)
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 - 150 g koktélparadicsom
- só, bors
- 1 tk balzsamecet
- 3 - 4 db bazsalikomlevél
- 1 doboz kecskesajt (150 g)
A kolbászhoz
- 1 csomag grillkolbász (300 g)
A dresszinghez
- ½ fej salottahagyma (kb. 80 g)
- ½ db citrom
- só, bors
- kb. 150 ml olívaolaj
A salátához
- 1 marék rukkola
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ág friss tárkony
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 marék retekcsíra
- ½ db kígyóuborka (kb. 150 g)
Hozzávalók
A bruschettához
- 1 db ciabatta (kb. 300 g)
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 - 150 g koktélparadicsom
- só, bors
- 1 tk balzsamecet
- 3 - 4 db bazsalikomlevél
- 1 doboz kecskesajt (150 g)
A kolbászhoz
- 1 csomag grillkolbász (300 g)
A dresszinghez
- ½ fej salottahagyma (kb. 80 g)
- ½ db citrom
- só, bors
- kb. 150 ml olívaolaj
A salátához
- 1 marék rukkola
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ág friss tárkony
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 marék retekcsíra
- ½ db kígyóuborka (kb. 150 g)
A grillkolbászos tálhoz először a ciabattát 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal mindkét oldalukat, és aranybarnára sütjük a grillen a kolbásszal együtt. A pirított kenyereket bedörzsöljük 1 gerezd fokhagymával.
A paradicsomokat negyedbe vágjuk, és összekeverjük 1 gerezd reszelt fokhagymával, sóval, borssal, balzsamecettel, 2 ek olívaolajjal és durvára tépkedett bazsalikommal. Ezt a paradicsomos keveréket halmozzuk majd a ciabatta tetejére.
A dresszinghez összerázzuk egy üvegben az apróra vágott salottát a citrom levével és reszelt héjával, sóval, borssal, valamint az olajjal. A salátához összekeverjük a rukkolát, a nagyobb darabokra vágott petrezselymet, a tárkony leszárazott leveleit, a durvára tépkedett bazsalikomot, a retekcsírát és az apró kockákra vágott uborkát, majd összeforgatjuk a dresszinggel.
Tálalás előtt megkenjük a fokhagymás ciabattát kecskesajttal, szedünk rá a paradicsomos feltétből, és egy nagyobb tálra tesszük őket. Mellépakoljuk a grillkolbászt, és a salival kínáljuk.
- Elkészítési idő: kb. 25 perc
Ha tetszett a grillkolbászos tál receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!