Hozzávalók
- 600 g darált marhahús (bárányhússal keverve isteni lesz!)
A fűszerkeverékhez:
- 1 fej hagyma
- 2 db zöld chili
- 1 csokor friss koriander levelek
- 4 gerezd fokhagyma
- pár szelet friss gyömbér
- 2 tk barna cukor
- 3 tk só
- 2 tk pirospaprika
- 2 tk egész fekete bors
- 2 tk őrölt koriander
- 2 db babérlevél mozsárban porrá zúzva
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk cayenne bors
- 1 tk amchur por (mangó por)
Mézes répa:
- 3 db sárgarépa
- 15 g vaj
- 1 ek méz
- 2 ek sör
SALSA:
- 4 db paradicsom
- 2 fej hagyma
- 1 - 2 db zöld chili
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított oregánó
- 1 csokor friss koriander
- ½ db lime kifacsart leve
- chilipehely (ízlés szerint)
A naan kenyérhez:
- 1 csomag szárított élesztő (7 g)
- 150 ml natúr joghurt
- 300 g liszt (fokozatosan adagolva, amennyit felvesznek a nedves anyagok)
- 25 g vaj
- 1 tk sütőpor
- 2 tk porcukor
- 1 tk só
Így készíts tökéletes kebabot!
Hozzávalók
- 600 g darált marhahús (bárányhússal keverve isteni lesz!)
A fűszerkeverékhez:
- 1 fej hagyma
- 2 db zöld chili
- 1 csokor friss koriander levelek
- 4 gerezd fokhagyma
- pár szelet friss gyömbér
- 2 tk barna cukor
- 3 tk só
- 2 tk pirospaprika
- 2 tk egész fekete bors
- 2 tk őrölt koriander
- 2 db babérlevél mozsárban porrá zúzva
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk cayenne bors
- 1 tk amchur por (mangó por)
Mézes répa:
- 3 db sárgarépa
- 15 g vaj
- 1 ek méz
- 2 ek sör
SALSA:
- 4 db paradicsom
- 2 fej hagyma
- 1 - 2 db zöld chili
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított oregánó
- 1 csokor friss koriander
- ½ db lime kifacsart leve
- chilipehely (ízlés szerint)
A naan kenyérhez:
- 1 csomag szárított élesztő (7 g)
- 150 ml natúr joghurt
- 300 g liszt (fokozatosan adagolva, amennyit felvesznek a nedves anyagok)
- 25 g vaj
- 1 tk sütőpor
- 2 tk porcukor
- 1 tk só
A mézes répához:
Vajat olvasztunk egy serpenyőben, majd rádobjuk a 3 mm vastag csíkokra ferdén felszeletelt répát, fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Sózzuk, közben egy kis sört is öntünk alá.. Végül megforgatjuk mézben is.
A salsához:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Egy nagy sütőlapra rátesszük a paradicsomot a hagymát és a zöld chiliket. Megspricceljük olajjal is őket, majd sütjük kb. 20-25 percig. Ugyanezt közvetlenól a grillen is elvégezhetjük. Ha kész eltávolítjuk a szárakat (és akár a magokat is) a chilikről. A fokhagymát, az oregánót, a koriandert, a lime levét, az olívaolajat, a sót és a chilipelyhet egy aprítógépben összezúzzuk a sült paradicsommal, hagymával és a chilivel kb. 30-60 másodperc alatt, majd lehűtjük.
A naan kenyérhez:
Egy tálban minden hozzávalót összekeverünk és ruganyos tésztává gyúrjuk. Az összeállított tészta tetejét liszttel meghintve és letakarva félretesszük pihenni kb. 45 percre. Amint a tészta megkelt, a fenti mennyiséget 4 egyenlő részre osztva kinyújtjuk és kialakítjuk a naan kenyerünk formáját. A grillre dobjuk és mindkét oldalukon addig sütjük amíg fel nem hólyagzik. Azonnal esszük! A lepénykenyerek mellé teszünk egy kis serpenyőben egy darabka vajat és egy összeroppantott fokhagymagerezdet. A megsült naan kenyereket a fokhagymás olvasztott vajjal megkenjük és tálaljuk.