Hozzávalók
- 200 g csirkemellfilé
- 200 g csirkecombfilé
A marinádhoz
- 200 ml világos szójaszósz
- 80 g barna cukor
- 1 ek őrölt gyömbér
- 1 ek fokhagymapor
- 30 ml kínai rizsbor (mirin)
- 1 ek szezámolaj
A brokkolisalátához
- 2 fej brokkoli (nagyobb)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 g kockázott bacon
- 50 g pirított mandula
A vinaigrette-hez
- 100 ml olívaolaj
- 25 ml almaecet
- 25 ml juharszirup
- 1 ek dijoni mustár
- 2 szál újhagyma
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 - 1 ek fekete és fehér szezámmag
Teriyaki csirkenyárs grillezettbrokkoli-salátával
Hozzávalók
- 200 g csirkemellfilé
- 200 g csirkecombfilé
A marinádhoz
- 200 ml világos szójaszósz
- 80 g barna cukor
- 1 ek őrölt gyömbér
- 1 ek fokhagymapor
- 30 ml kínai rizsbor (mirin)
- 1 ek szezámolaj
A brokkolisalátához
- 2 fej brokkoli (nagyobb)
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 g kockázott bacon
- 50 g pirított mandula
A vinaigrette-hez
- 100 ml olívaolaj
- 25 ml almaecet
- 25 ml juharszirup
- 1 ek dijoni mustár
- 2 szál újhagyma
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 - 1 ek fekete és fehér szezámmag
A brokkolit rózsáira szedjük, összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, és meggrillezzük.
A marinád összetevőit összekeverjük, majd felkockázzuk a csirkét, alaposan belekeverjük, és minimum 30-60 percet állni hagyjuk benne. Utána nyársra húzzuk a kockákat, és minden oldalukat készre sütjük a grillen.
A vinaigrette-hez a bacont és a mandulát lepirítjuk, félretesszük, majd összekeverjük a többi összetevőjét.
Tálaláskor egy tányérba halmozunk a grillbrokkoliból, megszórjuk a baconnel és a mandulával, ráöntjük a vinaigrette-et, mellétesszük a csirkenyársat, és meghintjük szezámmaggal.
Ha tetszett a Teriyaki csirkenyárs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!