Hozzávalók
A rizshez
- 300 g rizs
- 1 ek kókuszzsír
- 300 ml víz
- 240 ml kókusztej
- 1 tk só
A kacsához
- 4 db kacsamell
- só
A szószhoz
- 150 ml gluténmentes szójaszósz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 cm gyömbér reszelve
- 1 ½ ek méz
- 1 ½ ek keményítő
- 20 ml víz
A salátához
- 1 db érett mangó
- 1 fej lila hagyma
- 1 db érett avokádó
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 0.25 csokor bazsalikom
- 0.25 csokor koriander
- ½ db lime leve
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 2 ek kókuszchips
Hozzávalók
A rizshez
- 300 g rizs
- 1 ek kókuszzsír
- 300 ml víz
- 240 ml kókusztej
- 1 tk só
A kacsához
- 4 db kacsamell
- só
A szószhoz
- 150 ml gluténmentes szójaszósz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 cm gyömbér reszelve
- 1 ½ ek méz
- 1 ½ ek keményítő
- 20 ml víz
A salátához
- 1 db érett mangó
- 1 fej lila hagyma
- 1 db érett avokádó
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 0.25 csokor bazsalikom
- 0.25 csokor koriander
- ½ db lime leve
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 2 ek kókuszchips
A teriyaki szószos kacsához először a köretet készítjük el. A rizst egy kis kókuszolajon lepirítjuk, majd felöntjük a felforralt vízzel és a kókusztejjel, adunk hozzá sót, és készre főzzük 15-20 perc alatt.
A kacsa bőrét bevagdossuk, és egy picit besózzuk. Feltesszük a már meleg grillre először a bőrével lefelé, és hagyjuk, hogy a zsírja elkezdjen kisülni. Legyetek óvatosak, mert ahogy a zsiradék csöpög a szénre, simán elkezd lángolni. A grill ugye nem gyerekjáték! 🙂 Ha a bőrös oldala színt kapott, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük picit. Ha nagyon meleg a grill, ez épp csak 3-4 perc. Ahogy mindkét oldala kapott egy kis kérget, kiszedjük őket.
A szószhoz összekeverünk mindent egy kis edényben, és feldobjuk a grillre. A keményítő hőre aktiválódik, emiatt kell az egészet összeforralni. Ahogy besűrűsödik, egy ecset segítségével rákenjük a mázat a kacsákra, és egy tepsiben visszadobjuk a grillre kb. 10 percre.
A salihoz felkockázzuk a mangót, a lila hagymát finomra vágjuk, az avokádót is felkockázzuk, és egy keverőtálban alaposan összekeverjük az olívaolajjal, a felaprított zöldfűszerekkel, belefacsarjuk a lime levét, sózzuk, és tálalásig félretesszük. Egy tányérra halmozunk a kókuszos rizsből, mellé pakolunk egy kis mangósalátát és a felszeletelt kacsamellet is a tányérra tesszük, végül pedig megszórjuk egy kis pirított kókuszchipsszel.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a teriyaki szószos kacsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ezek a grillreceptek is érdekelhetnek:
3-féle pácolt csirkemell grillen