Hirdetés
Instant

Hozzávalók

4
főre
+
4 db kacsamell

A glaze-hoz

200 ml almalé
4 ek méz
2 db csillagánizs
2 ág rozmaring
bors
3 ek almaborecet
40 ml whisky

A coleslaw-hoz

300 g zellergumó
150 g sárgarépa
700 g káposzta
4 szál újhagyma
2 db zöld alma
só, bors
200 g majonéz
350 g tejföl
3 ág rozmaring
2 - 3 ek almaborecet
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Whiskys-mézes kacsamell grillen, almás-zelleres coleslaw-val

Imádom az egyszerű, gyors, de ízes ételeket, és ez pont ilyen. Na meg a whiskyfanok is szeretni fogják, ebben biztos vagyok. Ha nem vagytok oda a kacsahúsért, akkor cseréljétek csirkére, esetleg marhára, azzal is tök jól működik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db kacsamell

A glaze-hoz

200 ml almalé
4 ek méz
2 db csillagánizs
2 ág rozmaring
bors
3 ek almaborecet
40 ml whisky

A coleslaw-hoz

300 g zellergumó
150 g sárgarépa
700 g káposzta
4 szál újhagyma
2 db zöld alma
só, bors
200 g majonéz
350 g tejföl
3 ág rozmaring
2 - 3 ek almaborecet
Bevásárlólistához adom

A kacsamellek zsírját leszedjük, kb. 5 mm-es kockákra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben alacsony hőfokon addig sütjük, amíg ki nem olvadt a zsírja és sötétbarna/piros, ropogós „töpörtyűt” nem kapunk. Kiszedjük egy törlőpapírral bélelt tányérra, megsózzuk, majd félretesszük tálalásig. 

A glaze-hoz az alapanyagokat egy kis forralóba tesszük, és addig forraljuk, amíg kb. a negyedére nem redukálódott, és egy ragacsos, szirupos folyadékot nem kapunk.

whiskys-mézes kacsamell
Whiskys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val

A coleslawhoz a zellert kb. 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd az extra forró grillen 1 perc alatt megkapatjuk, aztán vékony csíkokat vágunk belőle. A sárgarépából és káposztából szintén vékony csíkokat vágunk, az újhagymát felszeleteljük, a zöld almát kicsumázzuk és tetszőlegesen felvágjuk (csíkozhatjuk, kockázhatjuk). Minden alapanyagot összekeverünk egy tálban, viszont sózni csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk.

Whiskys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val

A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2-3 ek kacsazsírral, majd rátesszük a grillre, és megkenjük a glaze-zal. Pár perc után megfordítjuk, és megkenjük a másik oldalát is. A sütési idő attól függ, hogy milyen vastag a kacsamell, milyen forró a grill és hogy milyen sütési fokozatot szeretnénk elérni (rare, medium-rare, medium, medium-well, well-done). Mi kb. 4-5 percet grilleztük oldalanként, hogy rozét kapjunk. Tálalás előtt 5-10 percet pihentetjük, majd megcsorgatjuk az ételt egy kis visszamaradt glaze-zal, megszórjuk töpörtyűvel, és a coleslaw-val kínáljuk.

Ha tetszett a whiskeys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások