Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
4 db kacsamell

A glaze-hoz

Hozzávaló kipipálva
200 ml almalé
Hozzávaló kipipálva
4 ek méz
Hozzávaló kipipálva
2 db csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
2 ág rozmaring
Hozzávaló kipipálva
bors
Hozzávaló kipipálva
3 ek almaborecet
Hozzávaló kipipálva
40 ml whisky

A coleslaw-hoz

Hozzávaló kipipálva
300 g zellergumó
Hozzávaló kipipálva
150 g sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
700 g káposzta
Hozzávaló kipipálva
4 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 db zöld alma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
200 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
350 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
3 ág rozmaring
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek almaborecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Whiskys-mézes kacsamell grillen, almás-zelleres coleslaw-val

Imádom az egyszerű, gyors, de ízes ételeket, és ez pont ilyen. Na meg a whiskyfanok is szeretni fogják, ebben biztos vagyok. Ha nem vagytok oda a kacsahúsért, akkor cseréljétek csirkére, esetleg marhára, azzal is tök jól működik.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
4 db kacsamell

A glaze-hoz

Hozzávaló kipipálva
200 ml almalé
Hozzávaló kipipálva
4 ek méz
Hozzávaló kipipálva
2 db csillagánizs
Hozzávaló kipipálva
2 ág rozmaring
Hozzávaló kipipálva
bors
Hozzávaló kipipálva
3 ek almaborecet
Hozzávaló kipipálva
40 ml whisky

A coleslaw-hoz

Hozzávaló kipipálva
300 g zellergumó
Hozzávaló kipipálva
150 g sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
700 g káposzta
Hozzávaló kipipálva
4 szál újhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 db zöld alma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
200 g majonéz
Hozzávaló kipipálva
350 g tejföl
Hozzávaló kipipálva
3 ág rozmaring
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek almaborecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kacsamellek zsírját leszedjük, kb. 5 mm-es kockákra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben alacsony hőfokon addig sütjük, amíg ki nem olvadt a zsírja és sötétbarna/piros, ropogós „töpörtyűt” nem kapunk. Kiszedjük egy törlőpapírral bélelt tányérra, megsózzuk, majd félretesszük tálalásig. 

A glaze-hoz az alapanyagokat egy kis forralóba tesszük, és addig forraljuk, amíg kb. a negyedére nem redukálódott, és egy ragacsos, szirupos folyadékot nem kapunk.

whiskys-mézes kacsamell
Whiskys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val

A coleslawhoz a zellert kb. 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd az extra forró grillen 1 perc alatt megkapatjuk, aztán vékony csíkokat vágunk belőle. A sárgarépából és káposztából szintén vékony csíkokat vágunk, az újhagymát felszeleteljük, a zöld almát kicsumázzuk és tetszőlegesen felvágjuk (csíkozhatjuk, kockázhatjuk). Minden alapanyagot összekeverünk egy tálban, viszont sózni csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk.

Whiskys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val

A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2-3 ek kacsazsírral, majd rátesszük a grillre, és megkenjük a glaze-zal. Pár perc után megfordítjuk, és megkenjük a másik oldalát is. A sütési idő attól függ, hogy milyen vastag a kacsamell, milyen forró a grill és hogy milyen sütési fokozatot szeretnénk elérni (rare, medium-rare, medium, medium-well, well-done). Mi kb. 4-5 percet grilleztük oldalanként, hogy rozét kapjunk. Tálalás előtt 5-10 percet pihentetjük, majd megcsorgatjuk az ételt egy kis visszamaradt glaze-zal, megszórjuk töpörtyűvel, és a coleslaw-val kínáljuk.

Ha tetszett a whiskeys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?