Hozzávalók
- 2 db 150-200 grammos harcsafilé
- 100 g aszalt szilva
- 100 g bacon
- só, bors
- 1 - 2 ek olaj
A körethez
- 1 fej brokkoli
- 50 g vaj
- só, bors
A tálaláshoz
- pirított fenyőmag vagy tökmag
Aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt harcsafilé
Hozzávalók
- 2 db 150-200 grammos harcsafilé
- 100 g aszalt szilva
- 100 g bacon
- só, bors
- 1 - 2 ek olaj
A körethez
- 1 fej brokkoli
- 50 g vaj
- só, bors
A tálaláshoz
- pirított fenyőmag vagy tökmag
A harcsát egy éles késsel megnyitjuk, azaz lapjára fektetve majdnem teljesen félbevágjuk. Az így kapott nyitott szeletet besózzuk és a korábban kiteregetett baconszeletekre helyezzük. Két sorban középen elhelyezzük az aszalt szilvákat, melyeket nem kell beáztatni semmibe, a halban található bővebb nedvességet így pont fel fogja venni. Jó szorosan, hengert formázva kézzel feltekerjük és egy üresen felmelegített serpenyőben kevés olajon fedő alatt elkezdjük párolni.
Amikor a hengerek teljesen kifehéredtek és biztosak vagyunk abban, hogy a tekercs teljesa vastagságában átpárolódott, akkor fedő nélkül, körbe forgatva a halat, szép barnára sütjük.
Közben a brokkoliról leválasztunk néhány rózsát, a többit jó apróra vágjuk. A rózsákat megpároljuk, a többit is rommá párolhatjuk, hiszen abból lesz a püré, melyet utána kézi botmixerrel pépesítünk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat.
Tálalásnál pirított fenyőmaggal, vagy tökmaggal tehetjük érdekesebbé az ételt.