Hozzávalók
- 150 g bulgur (főzés előtti súly)
- só
- 3 ek olaj
- ½ db chilipaprika
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 300 g fagyasztott zöldbab
- 150 - 200 g lila káposzta
- 10 szem garnéla
- 2 db tojás
A szószhoz
- 6 ek szójaszósz
- teriyaki szósz
- 1 tk szezámolaj
- 1 tk méz
- ½ db lime leve
- frissen őrölt fekete bors
Ázsiai garnélás pirított bulgur
Hozzávalók
- 150 g bulgur (főzés előtti súly)
- só
- 3 ek olaj
- ½ db chilipaprika
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 300 g fagyasztott zöldbab
- 150 - 200 g lila káposzta
- 10 szem garnéla
- 2 db tojás
A szószhoz
- 6 ek szójaszósz
- teriyaki szósz
- 1 tk szezámolaj
- 1 tk méz
- ½ db lime leve
- frissen őrölt fekete bors
A bulgurt bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az olajon egy wokban vagy magas falú serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt chilit, az apróra vágott gyömbért és fokhagymát. Ezután jöhet rá a felszeletelt hagyma, majd a felengedett zöldbab. 2-3 perc pirítás után mehet rá a felcsíkozott káposzta és a garnéla is. Ismét 3-4 perc pirítás, majd a serpenyő egyik oldalára húzunk mindent, szabadon hagyva egy kis részét, és ide öntjük a felvert tojást. Rántottát csinálunk, végül összekeverjük az egészet.
A szósz hozzávalóit kikeverjük, és ráöntjük a bulgurra. Rottyan egyet, és kész is.
Ha tetszett az ázsiai garnélás pirított bulgur receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!