Hirdetés

Extrán ropogós halrudacska, kétféle mártogatóssal

Hirdetés

Extrán ropogós halrudacska, kétféle mártogatóssal

Hirdetés

A halrudacska az egyik legjobb kaja a világon. Most mutatok nektek egy olyan receptet, amiben nincs semmilyen rejtélyes hozzávaló, szálkamentes, egyszerű, és nagggggyon roppanós! És hogy teljes legyen a kép, van itt még két mártogatós is: az egyik egy pikánsabb, mézes mustáros szósz, a másik pedig a kihagyhatatlan klasszikus, ami szinte minden hal mellé tökéletesen passzol: a fokhagymás mártás!

Hozzávalók (2 személyre)

A halhoz:

  •  300 g tőkehalfilé
  •  2 ek kukoricaliszt
  •  2 ek kukoricadara
  •  4 ek olaj
  •  
  •  bors

A mézes mustáros mártogatóshoz:

  •  3 ek méz
  •  2 ek citromlé
  •  2 tk dijoni mustár
  •  2 tk majonéz
  •  2 ek görög joghurt
  •  
  •  bors
  •  cayenne bors

A fokhagymás mártogatóshoz:

  •  3 ek görög joghurt
  •  1 gerezd fokhagyma
  •  1 ek snidling
  •  1 lime leve
  •  
  •  bors

A halat 5-10 centis darabokra vágjuk, majd egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük.

Egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet és a kukoricadarát, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a halakat a keverékben. Felmelegítjük az olajat, és időnként megforgatva, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük a halrudakat. Konyhai papírtörlővel letakart tányérra rakjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

Jöhetnek a szószok! A mézes mustáros mártogatóshoz összekeverjük a mézet és a citromlevet. Ha ezek elegyedtek, jöhet a mustár, a majonéz, végül a görög joghurt. Sózzuk, borsozzuk a szószt, és a végén ízlés szerint egy kis cayenne borssal is felturbózzuk.

A snidlinges mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot a snidlinggel, a lime levével, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és természetesen sózzuk, borsozzuk.

Fotó: Szilágyi Nóra
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások