Hozzávalók
A halhoz
- 300 g tőkehalfilé
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 ek kukoricadara
- 4 ek olaj
- só
- bors
A mézes mustáros mártogatóshoz
- 3 ek méz
- 2 ek citromlé
- 2 tk dijoni mustár
- 2 tk majonéz
- 2 ek görög joghurt
- só
- bors
- cayenne bors
A fokhagymás mártogatóshoz
- 3 ek görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek snidling
- 1 db lime leve
- só
- bors
Extrán ropogós halrudacska, kétféle mártogatóssal
Hozzávalók
A halhoz
- 300 g tőkehalfilé
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 ek kukoricadara
- 4 ek olaj
- só
- bors
A mézes mustáros mártogatóshoz
- 3 ek méz
- 2 ek citromlé
- 2 tk dijoni mustár
- 2 tk majonéz
- 2 ek görög joghurt
- só
- bors
- cayenne bors
A fokhagymás mártogatóshoz
- 3 ek görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek snidling
- 1 db lime leve
- só
- bors
A halat 5-10 centis darabokra vágjuk, majd egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük.
Egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet és a kukoricadarát, sóval és borssal ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a halakat a keverékben. Felmelegítjük az olajat, és időnként megforgatva, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük a halrudakat. Konyhai papírtörlővel letakart tányérra rakjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Jöhetnek a szószok! A mézes mustáros mártogatóshoz összekeverjük a mézet és a citromlevet. Ha ezek elegyedtek, jöhet a mustár, a majonéz, végül a görög joghurt. Sózzuk, borsozzuk a szószt, és a végén ízlés szerint egy kis cayenne borssal is felturbózzuk.
A snidlinges mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot a snidlinggel, a lime levével, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és természetesen sózzuk, borsozzuk.