Hozzávalók
A halhoz
- 500 g fogasfilé
- só
- olaj a sütéshez
A forgatáshoz
- kb. 100 g liszt
Az Orly tésztához
- 200 ml sör
- 2 db tojás
- só
- 120 g liszt
- 2 db citrom
A tálaláshoz
- 500 g mirelit hasábburgonya
- citrom
Fogas Orly módra
Hozzávalók
A halhoz
- 500 g fogasfilé
- só
- olaj a sütéshez
A forgatáshoz
- kb. 100 g liszt
Az Orly tésztához
- 200 ml sör
- 2 db tojás
- só
- 120 g liszt
- 2 db citrom
A tálaláshoz
- 500 g mirelit hasábburgonya
- citrom
A halszeleteket kisebb darabokra vágjuk, hogy az olajban hamarabb átsüljenek majd.
Egy nagy edényben olajat hevítünk egészen 160 fokig.
A tésztához a sört összekeverjük a tojással és a sóval, majd több körben hozzáadagoljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Ezután belereszeljük a két citrom héját, belefacsarjuk egy fél citrom levét, és még egyszer összekeverjük.
A halszeleteket enyhén megsózzuk, először lisztbe forgatjuk, majd a sörös masszába, ebből pedig egyenesen az olajba dobjuk. 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük, majd törlőpapíron leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
A forró olajat kihasználjuk, és ropogósra sütjük benne a hasábburgonyát, majd friss citrommal tálalhatjuk is a halat.
Ha tetszett a fogas Orly módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!