Hozzávalók
- 2 szelet fogasfilé
- só, bors
- pár csepp citromlé
- 1 ek olaj
A barnított vajhoz
- 80 g vaj
A salátához
- 1 fej karfiol
- só, bors
- 2 ek olaj
- 1 db zöld alma
- pár csepp citromlé
- 1 csokor snidling
- 2 ek pirított kesudió
- mikrozöld a díszítéshez (elhagyható)
Fogasfilé barnított vajas karfiolsalátával
Hozzávalók
- 2 szelet fogasfilé
- só, bors
- pár csepp citromlé
- 1 ek olaj
A barnított vajhoz
- 80 g vaj
A salátához
- 1 fej karfiol
- só, bors
- 2 ek olaj
- 1 db zöld alma
- pár csepp citromlé
- 1 csokor snidling
- 2 ek pirított kesudió
- mikrozöld a díszítéshez (elhagyható)
A karfiolt rózsáira szedjük, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A vajat egy gyorsforralóban addig melegítjük, amíg a kivált tejdarabok meg nem karamellizálódnak (először felhabzik, és csak utána lesz barnás színe az egésznek). Egy gézzel kibélelt szűrőn átszűrjük. 2 evőkanálnyit a karfiolra rakunk, és összeforgatjuk.
Az almát felszeleteljük, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és összeforgatjuk a felaprított snidlinggel, a karfiollal és a kesudióval.
A halat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és egy serpenyőben megpirítjuk az olaj plusz 2 evőkanál barnított vaj keverékén, először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is. A halat a salátával tálaljuk.
Ha tetszett a fogasfilé barnított vajas karfiolsalátával, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!