Hozzávalók
- 600 g újkrumpli
- 1 szál paprikás kolbász (ízlés szerint csípős/csemege)
- 100 g vaj
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor metélőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 - 30 db tisztított tigrisrák
- 1 db citrom
Fűszeres-vajas tigrisrákok kolbászkockákkal
Hozzávalók
- 600 g újkrumpli
- 1 szál paprikás kolbász (ízlés szerint csípős/csemege)
- 100 g vaj
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor metélőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 - 30 db tisztított tigrisrák
- 1 db citrom
A krumplit sós vízben, forrástól számítva 10-13 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk hűlni. Amíg a krumpli fő, a kolbászt apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőben közepesen magas hőfokon 8-10 perc alatt ropogósra sütjük. Az elkészült kolbászszeleteket kiszedjük, a serpenyőt pedig félretesszük, ebben sütjük majd a rákokat.
A kihűlt krumplit burgonyanyomóval kissé kilapítjuk, egy szintén közepesen forró serpenyőbe dobjuk a vaj felét, rátesszük a krumplit, és sózzuk, borsozzuk. Néhány perc után, mikor már aranyszínű a krumpli alja, megfordítjuk, hozzáadunk egy gerezd, vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd a krumpli másik oldalát is aranybarnára sütjük. Ha elkészült, rászórjuk a felaprított zöld fűszerek felét, és lefedve félretesszük.
A korábban használt serpenyőből eltávolítjuk a kolbászból kisült zsír felét, a benne maradt piros, aromás zsírhoz adjuk a maradék vajat, és elkezdjük összemelegíteni. A megtisztított rákokat oldalanként kb. 1-2 perc alatt megsütjük, közben sóval, borssal, vékonyra szelt fokhagymával, illetve a zöld fűszerekkel ízesítjük. A ropogós kolbászszeletekkel és pár csepp friss citromlével tálaljuk.
Ha tetszett a fűszeres-vajas tigrisrákok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!