Hozzávalók
- 300 g tőkehalfilé
- 2 tk madras currypor
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt édeskömény
- 2 tk őrölt gyömbér
- só,bors
- olívaolaj
- 1 csokor friss koriander
- 2 cm-es friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb hagyma
- 150 g konzerv csicseriborsó
- 1 nagy marék friss spenót
- 150 ml kókusztejszín
- 100 ml víz
- 1 db lime leve
A rizshez:
- 1 bögre basmati rizs
- 2 bögre forró víz
- 1 tk só
- 1 mk őrölt kardamom
- 1 ek vaj
Gyömbéres hal curry, kardamomos vajas rizzsel
Hozzávalók
- 300 g tőkehalfilé
- 2 tk madras currypor
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt édeskömény
- 2 tk őrölt gyömbér
- só,bors
- olívaolaj
- 1 csokor friss koriander
- 2 cm-es friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb hagyma
- 150 g konzerv csicseriborsó
- 1 nagy marék friss spenót
- 150 ml kókusztejszín
- 100 ml víz
- 1 db lime leve
A rizshez:
- 1 bögre basmati rizs
- 2 bögre forró víz
- 1 tk só
- 1 mk őrölt kardamom
- 1 ek vaj
A curry-hez egy kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és friss gyömbért. Belerakjuk a felkockázott halat, majd az őrölt fűszereket. Megkeverjük majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Miután felforrt, levesszük a lángot és 5 percig főzzük. Ezután megy bele a csicseriborsó. 2-3 perc múlva beleöntjük a kókusztejszínt és belefacsarjuk a lime levét. 1-2 perc főzés után elzárjuk és mehet bele a spenót. A rizst a vajon elkezdjük pirítani. 1 perc után belerakjuk a kardamomot, sózzuk és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Miután felforrt, alacsony lángon addig főzzük lefedve, amíg meg nem puhul. A curry-t a fűszeres rizzsel tálaljuk és megszórjuk rengeteg friss korianderrel.
Ha tetszett a gyömbéres hal curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!