Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 fej hagyma
- 1 db cukkini
- 4 - 6 ek olívaolaj
- 300 g tőkehal
- só, bors
- 400 g főtt burgonya (átnyomva)
- ½ csokor snidling
- 2 ek natúr sajtkrém
- ½ db szerecsendió
A tésztához
- 500 g liszt
- 230 ml langyos/meleg víz (nem forró)
- 1 ek olívaolaj
A pirításhoz
- 4 - 5 ek olaj
A tálaláshoz
- bors
- 1 csokor snidling
- 5 - 6 kanál tejföl
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 fej hagyma
- 1 db cukkini
- 4 - 6 ek olívaolaj
- 300 g tőkehal
- só, bors
- 400 g főtt burgonya (átnyomva)
- ½ csokor snidling
- 2 ek natúr sajtkrém
- ½ db szerecsendió
A tésztához
- 500 g liszt
- 230 ml langyos/meleg víz (nem forró)
- 1 ek olívaolaj
A pirításhoz
- 4 - 5 ek olaj
A tálaláshoz
- bors
- 1 csokor snidling
- 5 - 6 kanál tejföl
A halas-cukkinis pierogi elkészítéséhez először a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy burgonyanyomón átnyomjuk, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez hagymát felkockázzuk, a cukkinit apró kb. 4 x 4 mm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, kb. 4 evőkanál olívaolajon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
A tőkehalat (bizonyosodjunk meg róla, hogy a hal szálkamentes) egy másik serpenyőben kb. 2-3 evőkanál olívaolajon 4-5 perc alatt készre pirítjuk (nem baj, ha törik).
Az átnyomott, időközben kihűlt burgonyához adjuk a halat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a snidlinget, a sajtkrémet, belereszelünk fél szerecsendiót, majd alaposan összedolgozzuk, amíg a hal teljesen szét nem esik/pépesedik. Ezután hozzáadjuk a hagymás-cukkinis részt is, ezzel is összeforgatjuk, majd félretesszük.
A tészta elkészítése:
A tésztához a lisztet, a meleg vizet és az olajat addig gyúrjuk, amíg egy homogén tésztát kapunk, majd lefóliázzuk, és hagyjuk szobahőmérsékleten, viszonylag meleg helyen pihenni 20-30 percet. Ezután a tésztát kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, majd egy pohárral vagy tálalógyűrűvel korongokat szaggatunk belőle. A korongok közepére teszünk a töltelékből, majd áthajtjuk rajta a tésztát, és összecsipkedjük, kb. egy félhold alakzatot kell kapnunk.
A pierogikat sós, forrásban lévő (de nem zubogó) vízben addig főzzük, amíg fel nem jöttek a víz tetejére (ez nekünk 6-7 perc volt), majd leszűrjük.
Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk 4-5 evőkanál olajat, és nagyon magas hőfokon megpirítjuk benne a pierogikat, vigyázva, hogy nehogy megégjenek, szép pirosas színt kell kapniuk. Borssal, aprított snidlinggel és tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a halas-cukkinis pierogi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!