Hozzávalók
A socca tésztához
- 1 bögre csicseriborsóliszt
- 1 bögre víz
- 1 ek olívaolaj
- ½ tk só
- olaj a sütéshez
A halhoz
- 1 - 2 l olaj
- 400 g tőkehalfilé
- só, bors
A tempurához
- 250 - 300 ml sör (jéghideg)
- 20 ml vodka (jéghideg)
- ½ bögre rizsliszt
- ½ bögre liszt
- ½ tk sütőpor
- 1 tk méz
Az avokádókrémhez
- 2 db avokádó
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime leve
Az összeállításhoz
- 1 fej lila káposzta (kisebb)
- 5 ek tejföl
- 1 kis csokor koriander
Halas socca és extrán ropogós tempura
Hozzávalók
A socca tésztához
- 1 bögre csicseriborsóliszt
- 1 bögre víz
- 1 ek olívaolaj
- ½ tk só
- olaj a sütéshez
A halhoz
- 1 - 2 l olaj
- 400 g tőkehalfilé
- só, bors
A tempurához
- 250 - 300 ml sör (jéghideg)
- 20 ml vodka (jéghideg)
- ½ bögre rizsliszt
- ½ bögre liszt
- ½ tk sütőpor
- 1 tk méz
Az avokádókrémhez
- 2 db avokádó
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime leve
Az összeállításhoz
- 1 fej lila káposzta (kisebb)
- 5 ek tejföl
- 1 kis csokor koriander
A soccához a csicseriborsólisztet, a vizet, az olívaolajat és a sót összekeverjük egy habverővel, és hagyjuk állni minimum 15 percet. Egy tapadásmentes serpenyőben, pár evőkanál olajon kb. 15 cm átmérőjű korongokat sütünk a masszából úgy, mint egy palacsintát.
Egy lábosban 180-190 fokra melegítünk 1-2 l olajat. A halat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután keverjük be a tempuramixünket, ügyelve arra, hogy a sör és a vodka jéghideg legyen. A halakat gyorsan leszárítjuk egy kis papírtörlővel, a masszába mártjuk, majd aranybarnára sütjük a forró olajban. (Nagyon vigyázzunk, meg ne égessük magunkat.)
Az avokádókat az olívaolajjal, a fokhagymával, a lime levével, sóval, borssal pépesítjük egy robotgépben.
A soccára teszünk az avokádókrémből, a vékony csíkokra vágott lila káposztából, majd jöhet rá egy darab hal, kevés tejföl, pár levél koriander, és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett a halas socca receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!