Hozzávalók
- 500 g afrikai harcsafilé
- ½ fej vöröshagyma
- 500 g paradicsomszósz
- oregánó
- bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
- 400 g spagetti
- 200 g reszelhető, keményebb sajt tetszés szerint
- friss bazsalikom a tálaláshoz
Harcsa bolognai
Hozzávalók
- 500 g afrikai harcsafilé
- ½ fej vöröshagyma
- 500 g paradicsomszósz
- oregánó
- bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
- 400 g spagetti
- 200 g reszelhető, keményebb sajt tetszés szerint
- friss bazsalikom a tálaláshoz
Az afrikai harcsafilét ledaráljuk 4-6 mm-es húsdarálón. A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a darált halat rátesszük és addig pároljuk, míg a hal kiengedi levét, és azt is elfőzzük alóla. A paradicsomszósz következik és az ízesítés a fűszerekkel. Egyet rottyantunk rajta és kész is.
Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és a bolognai alapból egy-két kanállal hozzáadva elkeverjük, így biztosan nem ragad össze a tészta és a színe is szebb lesz.
Tálalásnál a tésztára ráhalmozzuk a harcsa bolognait, megszórjuk reszelt sajttal és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.