Hozzávalók
- 2 szelet 150-200 grammos harcsafilé (a vastagabb hát részből)
- 100 g trappista sajt
- 2 - 4 szelet csirkemellsonka
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
A zöldségchipshez
- 1 szál sárgarépa
- 1 gumó zeller (kicsi)
- 1 fej cékla (kicsi)
- 1 db édesburgonya
- olaj
Harcsa Cordon Bleu
Hozzávalók
- 2 szelet 150-200 grammos harcsafilé (a vastagabb hát részből)
- 100 g trappista sajt
- 2 - 4 szelet csirkemellsonka
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
A zöldségchipshez
- 1 szál sárgarépa
- 1 gumó zeller (kicsi)
- 1 fej cékla (kicsi)
- 1 db édesburgonya
- olaj
Próbáljuk meg a harcsa vastagabb, háthoz közeli részét választani, hiszen egy kis zsebet szeretnénk nyitni rajta. Kívül belül sózzuk. A sajtot hasábokra vágjuk, beletekerjük a sonkába és a halon ejtett nyílásba dugjuk.
A panírozás klasszikus módon történik: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Süthetjük otthon serpenyőben, de bő olajban, vagy fritőzben is, egy a lényeg, hogy ne tűzforró olajban kezdjük meg a sütést, hiszen elég vastag, akár 5-7 cm-es is lehet az átmérője a halnak és így elkerülhetjük, hogy a panír megégjen, a hal meg nyers maradjon. Ha jól dolgoztunk, picit sem fog kifolyni a sajt és klasszul átsül az egész.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd egy zöldségpucolóval vékony szalagokat vágunk, jó sokat. Ezeket a szalagokat viszont hirtelen, bő és forró olajban kell sütni, persze lehet sütőben is, de sokkal időigényesebb és tapasztalatom szerint nem is lesz annyira ropogós chips a chips.
Tálaláshoz szervírozhatunk majonézt, ketchupot, tartármártást vagy ízesített tejfölt is akár.