Hozzávalók
- 300 g kenyérszalonna
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek paprikakrém
- 800 g harcsafilé
- 2 - 3 ek pirospaprika
- só, bors
A kapros túrós csuszához
- 300 g csuszatészta
- 400 g túró
- 1 ½ doboz tejföl (kicsi)
- 1 csokor kapor
- só
Harcsapörkölt kapros-túros csuszával
Hozzávalók
- 300 g kenyérszalonna
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek paprikakrém
- 800 g harcsafilé
- 2 - 3 ek pirospaprika
- só, bors
A kapros túrós csuszához
- 300 g csuszatészta
- 400 g túró
- 1 ½ doboz tejföl (kicsi)
- 1 csokor kapor
- só
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Egy szűrőkanál segítségével kivesszük a szalonnát, és a visszamaradt zsíron lepirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát. Mikor lepirult a hagyma, hozzádobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és további kb. egy percig pirítjuk. Felöntjük 100-150 ml vízzel, hozzákanalazzuk a paprikakrémet, és nagyjából három percig rotyogtatjuk, majd egy botmixer vagy turmixgép segítségével leturmixoljuk az egészet.
A lepürésített szaftba beletesszük a körülbelül 6 centis darabokra vágott halat (nem szeretem kicsire vágni, mert könnyebben összetörik), majd felöntjük nagyjából 800 ml vízzel.
A lepirított szalonnát visszatesszük a szaftba, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig főzzük. Miután megszórtuk az ételt pirospaprikával, hagyjuk pár percig a tetején, mert a paprika a zsírban jobban oldódik.
Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a köretet. A csuszatésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük. A túrót és a tejfölt egy nagyobb tálban összedolgozzuk, belekeverjük az apróra vágott kaprot és megsózzuk. A lecsepegtetett tésztát a kikevert túróhoz adjuk, és összekeverjük. A harcsapörköltet a kapros-túrós csuszával tálaljuk.
Ha tetszett a harcsapörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!