Hozzávalók
- 500 g megtisztított halfilé
- ½ fej vöröshagyma
- 2 - 3 ek olaj
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
A palacsintához
- liszt
- tojás
- tej
- szóda
- só
A tálaláshoz
- tejföl
- pirospaprika
Hortobágyi halhúsos palacsinta
Hozzávalók
- 500 g megtisztított halfilé
- ½ fej vöröshagyma
- 2 - 3 ek olaj
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
A palacsintához
- liszt
- tojás
- tej
- szóda
- só
A tálaláshoz
- tejföl
- pirospaprika
A halfilét felcsíkozzuk és egy otthoni húsdarálóval, 4-6 mm-es átmérőn ledaráljuk. Így a szálkás halak filéiben megbúvó szálkákat is felaprítjuk, és nem lesznek zavaróak. A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát majd a darált halat, és készre pároljuk. Közben sóval, borssal ízesítjük.
Klasszikus módon palacsintát készítünk. Fejenként 2 palacsintát sütünk. A halas tölteléket téglalap alakban a palacsinta közepére helyezzük és behajtjuk először a két oldalát, majd az alját, végül feltekerjük.
Tálaláshoz érdemes egy nagyobb pohár tejfölt kevés vízzel, pici pirospaprikával, sóval, borssal kikeverni és a palacsintákra helyezni. Szuper könnyű és finom lesz a halas hortobágyi palacsinta.